Υπεράνω Ολων: Που έχεις δύναμη σου τον πύρινο σου κόσμο

Την ώρα που ο Ολυμπιακός με τη δύναμη του κόσμου του είναι δυνατός σε όλα τα αθλήματα, άλλες ομάδες φτιάνουν ονόματα… σιδηρόδρομους και γράφουν στο χιόνι τα χρέη.

Ερασιτεχνικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος, Ομαδικών Ατομικών Αθλημάτων, Γυμναστικής, Αθλημάτων Αυτοπροστασίας, Δυναμικών, Μαχητικών, Ευγενών, Ακριβείας, Γυμναστικής, και Αθλημάτων με μπάλα… η αλλιώς.. ΑΕΚ!

Δεν είναι για γέλια για κλάματα είναι. Με αυτή την ονομασία βρήκε νομικό διέξοδο το σωματείο της διαφορετικότητας για να μετέχει η ομάδα Βόλεϊ των αντρών στην Β΄Εθνική και όταν ανέβει να γράψει στο χιόνι τα χρέη παλιότερων ετών που επί χρόνια δεν πληρώνει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει αγωνιστικά στην Α1 και να ξαναπέφτει άμεσα δηλώνοντας εσκεμμένα αδυναμία αποπληρωμής των.

Μετά τα γραμμένα στο χιόνι χρέη του ποδοσφαίρου εκατοντάδων εκατομμυρίων, μετά τα ετήσια ρουτίνας πλέον ΒΑΝ του τμήματος μπάσκετ, ήρθε και η σειρά του Βόλεϊ για να δέσει το γλυκό. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα. Δεν έχουν έσοδα;

Πως στήνουν ομάδα στο γυναικείο Βόλεϊ, στο χάντμπολ στο γυναικείο Πόλο; Γιατί δεν διακανονίζουν τα χρέη τους σε βάθος χρόνου; Που πηγαίνουν τα έσοδα από το 10% επί των εισιτηρίων, από χορηγίες, από το στοίχημα, κλπ; Και στο χάντμπολ όλοι ξέρουμε ότι έχουν επιχειρηματία από πίσω που κινεί τα νήματα. Ομάδες ανταγωνιστικές σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα που συντηρούν δεν έχουν. Η λογική λοιπόν λέει πως δημιουργούν και δεν θέλουν να πληρώνουν τα χρέη τους.

Και εδώ ο Ολυμπιακός φταίει για την κατάντια τους, η ο λαός του είναι ο αιμοδότης του ερασιτέχνη; Μετά αναρωτιούνται πως έρχονται τα δεκάδες εγχώρια τρόπαια στον σύλλογο, και τα όποια Ευρωπαϊκά κάθε χρόνο.

Γιατί είμαστε υγιείς ως σωματείο κύριοι. Γιατί πληρώνουμε κύριοι. Γιατί υπάρχει ο Μαρινάκης να βοηθάει πέρα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις ως ΠΑΕ όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις κύριοι. Πρόσφατα μάθαμε ότι ούτε αυτές δεν εκπληρούσαν ως ΠΑΕ στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Και ο κόσμος της ΑΕΚ που το ήξερε γιατί δεν αντιδρούσε; Γιατί άφηνε και συνεχίζει να αφήνει την μάνα του λόχου να παραπαίει; Εδώ θα μου πείτε, στην ουσία έκλεισε τα μάτια στον αγωνιστικό υποβιβασμό της στην Β΄Εθνική και συμφώνησε να πέσει άμεσα στην Γ΄Εθνική για να σβηστούν τα χρέη. Για τον ερασιτέχνη τους θα ενδιαφερόντουσαν; Και το Κράτος από κοντά. Μην τυχόν και κακοκαρδίσει τα κρατικοδίαιτα διαφορετικά παιδιά. Να άρθρα 44 και όχι μόνο, να σβήσιμο χρεών, να χρηματοδότηση εκατομμυρίων για την ΟΠΑΠ αρένα, να παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ στα Άνω Λιόσια, και στον υγιή Ολυμπιακό τίποτε απολύτως εν έτη 2024.

Έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά ο Μαρινάκης για το Καραϊσκάκη και ακόμη δεν του ανήκει. Τους Αγγελόπουλους τους έχουν εδώ και 3,5 χρόνια στο περίμενε για το απαρχαιωμένο ΣΕΦ που αυτό και αν θέλει ένα σκασμό λεφτά για να γίνει κανονικό γήπεδο. Χώρο για το κολυμβητήριο τους βρήκε ο ερασιτέχνης, σχέδια, μελέτες όλα έχουν γίνει, εκεί και αν το θάβουν το εγχείρημα.

Λες και θα δοθούν λεφτά από τον προϋπολογισμό και όχι από την Ευρωπαϊκή ένωση μέσω χρηματοδότησης. Το δε Χάντμπολ γυρνάει άστεγο από δω και από εκεί και με τα χίλια ζόρια αγωνίζεται στην Ηλιούπολη!

Και παρ΄όλα αυτά ο Ολυμπιακός μεγαλουργεί παντού. Και μας κουνάνε το δάχτυλο οι καλοπληρωτές. Μας μιλάνε για ηθική, αξίες, ιδεολογίες οι τσαμπατζήδες.

Πρόσφατα συμπλήρωσαν 100 χρόνια Ιστορίας με δυο ΑΦΜ, μην το παραβλέπουμε αυτό. Πόσους τίτλους σαρώσανε οι διαφορετικοί; Για να θυμηθώ. Ποδόσφαιρο κανέναν, Μπάσκετ κανέναν, Βόλεϊ κανέναν, Πόλο κανέναν, Χάντμπολ κανέναν.

Αλήθειες δεν θέλετε; Αλήθειες θα ακούτε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News