Παναθηναϊκός: Πλησιάζει η ώρα των υπογραφών για Ιωαννίδη

Ο Ιωαννίδης δεν έχει… ξενερώσει καθόλου απ’ το ότι ο Παναθηναϊκός δεν τον πώλησε στο εξωτερικό. Θα γίνει και το βήμα εκτός Ελλάδας όταν όλα θα ’ναι όπως πρέπει.

Με την επιστροφή του απ’ την Εθνική, ο Παναθηναϊκός καλεί τον Ιωαννίδη για να τελειώσουν την επέκταση του συμβολαίου του, με υπερτριπλασιασμό αποδοχών.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έβαλε τη σφραγίδα του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (και) στον πρώτο αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία για τη League B του Nations League σκοράροντας δις κι επιβεβαιώνοντας πως ανήκει πια στο υψηλότερο επίπεδο. Εκτός απ’ τον Παναθηναϊκό, αρχίζει να λάμπει ολοένα και πιο έντονα και με τη «γαλανόλευκη» ομάδα, ανεβάζοντας κι άλλο τη μετοχή του στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αγορές.

Σε πείσμα όσων περίμεναν την πώλησή του το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην ενδώσει στις πιέσεις απ’ το εξωτερικό, μολονότι στρώθηκε «χαλί» εκατομμυρίων στην πόρτα των «πρασίνων» με αποκορύφωμα τις προτάσεις των 30 εκατ. ευρώ απ’ τη Σαουθάμπτον και των 27+4 εκατ. ευρώ απ’ τη Λέστερ. Μία στρατηγική απόφαση που είχε παρθεί πριν από μήνες και συνοδεύτηκε απ’ την αγορά του 45% των δικαιωμάτων του απ’ τον Λεβαδειακό, η οποία -όπως αποκάλυψε προ δύο ημερών η SportDay- έγινε τον περασμένο Μάιο στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ μετρητά προς τους Βοιωτούς.

Πολύ πριν ξεκινήσει η… καταιγίδα των προτάσεων απ’ το εξωτερικό για τον Ιωαννίδη και δη απ’ τις Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μπολόνια, Ιπσουιτς, Σαουθάμπτον, Λέστερ, τις οποίες ακολουθούσε πάντα ένα σταθερό «δεν πωλείται» απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Η επιστροφή του Ιωαννίδη στην Αθήνα, μετά το αποψινό (21:45) παιχνίδι της Εθνικής με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, βάζει πλέον στην τελική ευθεία το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του και κυρίως της αναπροσαρμογής των αποδοχών του σε χρήματα που αντικατοπτρίζουν το στάτους που έχει αυτή τη στιγμή ο 24χρονος φορ στον Παναθηναϊκό, όντας ο βασικός φορ κι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας.

Οι «πράσινοι», με απόφαση Αλαφούζου, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε υπερτριπλασιασμό των αποδοχών του Ιωαννίδη, ο οποίος αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως μετά το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Μάιο του 2023.

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει στον διεθνή άσο συμβόλαιο που θα φτάνει το 1,6 εκατ. ευρώ καθαρά, συν μπόνους στόχων και συμμετοχών, κάνοντάς τον (μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα) τον πιο ακριβοπληρωμένο Ελληνα ποδοσφαιριστή στη Super League 1. Φέρνοντάς τον, παράλληλα, μισθολογικά πολύ πιο κοντά στα στάνταρ και τον ρόλο που έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ ενδιάμεσα των αγώνων με τη Λανς -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- υπήρξε απευθείας επαφή του Ιωαννίδη με τον ίδιο τον Αλαφούζο, κατά την οποία φαίνεται πως προέκυψε οριστική (προφορική) συμφωνία, που θα επισφραγιστεί και με υπογραφές μέσα στις επόμενες ημέρες..

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News