ΑΕΚ: Πέφτουν... κορμιά για μια θέση

Πολλές οι λύσεις για τον Ματίας Αλμέιδα και πλέον είναι δύσκολο για κάποιους ακόμα και να μπουν στην αποστολή

Το διάστημα της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων δεν είναι πολύ ευχάριστο για έναν
προπονητή, που έχει αρκετούς διεθνείς. Eτσι και για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς καμιά δεκαριά
παίκτες του απουσίαζαν λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές τους ομάδες. Oμως, πλέον, άπαντες επέστρεψαν στα Σπάτα κι ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις της ΑΕΚ.

Η θέση πίσω απ’ την κορυφή, αλλά κι αυτή στο «οκτώ» έχει αρκετούς διεκδικητές αρχής γενομένης απ’ το ματς με τον Βόλο

Στις προπονήσεις εντάχθηκαν κι οι διεθνείς που είχαν τα υπερατλαντικά και κουραστικά ταξίδια. Συγκεκριμένα οι Πινέδα και Κάλενς, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

λέον ο «πελάδο» έχει τους πάντες συγκεντρωμένους κι επικεντρωμένους για το πρώτο ματς, μεθαύριο (20:00) απέναντι στον Βόλο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα Σπάτα, λοιπόν, γέμισαν ξανά κι ο Αλμέιδα με τους παίκτες του ρίχνουν το βάρος στην επανέναρξη, όπου οι νίκες σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις είναι το ζητούμενο πριν ξεκινήσουν τα πρώτα ντέρμπι. Με όλους τους παίκτες σε καλύτερα επίπεδα ετοιμότητας, ειδικά απ’ τη μέση και μπροστά, θα πέσουν… κορμιά για μία θέση στο αρχικό σχήμα, με τον συναγωνισμό να εκτινάσσεται εκ νέου. Η πληρότητα του ρόστερ, έτσι όπως διαμορφώθηκε, δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένες θέσεις μεσοεπιθετικά να υπάρχουν ακόμα και τρεις επιλογές. Αρκετές θέσεις θα «παίζονται» απ’ τη μέση και μπροστά, ειδικά στον άξονα, με τη θέση πίσω απ’ την κορυφή της επίθεσης, αλλά κι αυτήν στο «οκτώ» να έχει αρκετούς διεκδικητές αρχής  γενομένης απ’ το παιχνίδι με τον Βόλο.

Για το «έξι» Σιμάνσκι και Γιόνσον θα διεκδικούν πάντα την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα, ενώ στο «οκτώ» Πινέδα και Λιούμπισιτς, αλλά και οι Περέιρα και Μάνταλος είναι οι επιλογές που μπορούν να προσφέρουν εκεί. Πίσω απ’ τον επιθετικό, πλην του Λαμέλα που τη δεδομένη στιγμή είναι αμφίβολος, υπάρχει ο Τσούμπερ, ο Λιούμπιτσιτς, που έχει χρησιμοποιηθεί εκεί, αλλά ακόμη κι οι Περέιρα, Μάνταλος, ενώ στις δύο πτέρυγες Κοϊτά και Γκατσίνοβιτς αριστερά, Ελίασον και Aμραμπατ δεξιά, με τον Φερνάντες μπαλαντέρ, δίνουν μεγάλη ευελιξία στον «πελάδο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News