Αντονι Μαρσιάλ: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον νέο επιθετικό της ΑΕΚ

ΑΕΚ Μεταγραφές: Έκανε πρόταση στον Άντονι Μαρσιάλ

Ο Aντονι Μαρσιάλ είναι η πιο γερή και ηχηρή προσθήκη στην επίθεση της ΑΕΚ και το SportDay.gr σας παρουσιάζει 10 highlights της σπουδαίας καριέρας του.

Ο Aντονι Μαρσιάλ, είναι το μεταγραφικό «μπαμ» της ΑΕΚ και ας δούμε 10 πράγματα που οφείλει να ξέρει κανείς για το νέο απόκτημα της «Ένωσης».

  1. Όταν ήταν 12 χρονών, ο Μαρσιάλ δοκιμάστηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, δίχως να συνεχίσει εκεί, καθώς επέστρεψε στη Γαλλία για χάρη της Λυών.
  2. Ήταν 6 Δεκέμβρη του 2012 όταν έπαιξε το πρώτο του επαγγελματικό ματς με τους «λιονναί», απέναντι στην Χάποελ Κιριάτ Σμόνα για το Europa League.
  3. To 2013, μεταγράφηκε στη Μονακό, αλλά έπαιξε μόλις τέσσερα ματς στην πρώτη του χρονιά, με 3 γκολ.
  4. Το 2015, αποκτήθηκε έναντι 36 εκατομμυρίων λιρών από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του με τους Μονεγάσκους.
  5. Έκανε ντεμπούτο και σκόραρε στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 (3-1 υπέρ της ομάδας τότε του Λουίς φαν Χάαλ).
  6. Κέρδισε το 2016 το Golden Boy Award για τις εμφανίσεις του με την Γιουνάιτεντ, όντας ο πρώτος της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις.
  7. Παρόλες τις αλλαγές προπονητών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια, όλοι ανεξαιρέτως τον εμπιστεύτηκαν (Μουρίνιο, Σόλσκιερ, Ράγκνικ, Τεν Χαχ).
  8. Το 2021 κατηφόρισε για τη Σεβίλλη ως δανεικός, όπου τραυματίστηκε μόλις 1 φορά (έλειψε για τρία παιχνίδια)
  9. Είναι ο μοναδικός επιθετικός της Γαλλίας που κλήθηκε στο Euro 2016, την πρώτη του διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών, αλλά σε κανένα από τα δύο Μουντιάλ όπου οι «τρικολόρ» είχαν επιτυχημένες πορείες (2018 κατάκτηση, 2022 τελικός με Αργεντινή).
  10. Έχει 505 ημέρες τραυματίας καθ’όλη την παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εξαιρουμένου του δανεισμού του στη Σεβίλλη), αριθμός-ρεκόρ για τα δεδομένα των «κόκκινων διαβόλων».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News