ΠΑΡΤΙΖΑΝ B.C.: Ένταση μεταξύ οπαδών στο φιλικό για την απόσυρση του Βελίτσκοβιτς και το «αντίο» του Ίβκοβιτς

Μια μερίδα οπαδών της Παρτίζαν κηλίδωσε το φιλικό με την Αναντολού Εφές, που διεξήχθη για να τιμηθεί ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς για την προσφορά του στο σύλλογο, αλλά και η μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Για μία ακόμα φορά μια μικρή μειοψηφία οπαδών έστρεψε όλα τα φώτα πάνω της σε αγώνα μπάσκετ για τους εντελώς λάθος λόγους.

Δυστυχώς, η φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη υπό την παρουσία 15.000 θεατών στις εξέδρες της «Stark Arena» του Βελιγραδίου, ανάμεσα στην Παρτίζαν και την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της οποίας αφενός βραβεύτηκε ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς για την προσφορά του στο σύλλογο και αφετέρου τιμήθηκε η μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αμαυρώθηκε από τους «γνωστούς άγνωστους» των γηπέδων.

Όλα ξεκίνησαν ενόσω ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν μία μικρή μερίδα οργανωμένων οπαδών της Παρτίζαν δημιούργησε αναστάτωση στις κερκίδες, χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο. Κάποια νεαρά άτομα, μάλιστα, δεν έμειναν απλά σε λεκτικές αντεγκλήσεις, αλλά ήρθαν στα… χέρια, προκαλώντας σοκ σε όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Η σερβική «telegraf» ανέφερε για το περιστατικό τα εξής: «Άτομα ηλικίας 20-30 ετών που για κάποιο λόγο υποστηρίζουν ότι είναι οπαδοί της Παρτιζάν πλακώθηκαν μεταξύ τους την ημέρα που ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου είπε “αντίο” στο μπάσκετ και παράλληλα πέθανε ο Πατριάρχης του σερβικού μπάσκετ, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του Ομπράντοβιτς, του Βουγιόσεβιτς και του Ντανίλοβιτς.

Αυτοί οι νεαροί, γεμάτη οργή, ανεγκέφαλοι με κοντά μαλλιά και σκοτεινά βλέμματα επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο. Υπήρξε ένταση, ανταλλαγή γροθιών και σκισμένες φανέλες. Ήταν ντροπιαστικό».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι της σερβικής ομάδας αποδοκίμασαν έντονα αυτή τη μειοψηφία των συνοπαδών τους, οι οποίοι αποφάσισαν να… λύσουν τις όποιες διαφορές τους την ημέρα που πήγαν για να τιμήσουν δύο θρύλους της αγαπημένης τους ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News