ΑΕΚ: Μέρες και έργα του... 100άρη Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ και το Sportday.gr καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές της έως τώρα πορείας του στην ομάδα.

Το χθεσινοβραδινό (16/9), νικηφόρο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Βόλο στην «OPAP ARENA», ήταν το 100ο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της «Ενωσης».

Ο Αργεντινός προπονητής, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι του 2022 και έχει πανηγυρίσει μαζί της το νταμπλ της σεζόν 2022/23, της ιστορικής χρονιάς που η ΑΕΚ επέστρεψε στο «σπίτι της». Ο 50χρονος προπονητής, διαδραμάτισε αναμφίβολα σημαίνοντα ρόλο στην επιστροφή της «Ενωσης» στους τίτλους και στην διαμόρφωση του εντυπωσιακού αγωνιστικού προφίλ που παρακολουθήσαμε, κυρίως κατά την πρώτη του χρονιά στον πάγκο.

Ο έως τώρα απολογισμός του «Πελάδο» κρίνεται θετικός, έχοντας σε σύνολο 100 αναμετρήσεων, 64 νίκες, 18 ισοπαλίες και 18 ήττες. Υπενθυμίζεται ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028 με την ΑΕΚ.

Με εκείνον στην άκρη του πάγκου, η ΑΕΚ έκοψε πρώτη το νήμα, ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό, στο οριακό πρωτάθλημα του 2022/23, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδας, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η περσινή (2023/24) σεζόν, δεν ήταν ανάλογα επιτυχημένη, με την ομάδα να χάνει ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλήματος μέσα από τα χέρια της (κυρίως με την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-2 κι ενώ βρέθηκε να προηγείται με 1-2), κάνοντας παιδαριώδη λάθη σε κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεων καθ’ όλη την χρονιά, με τον Αλμέιδα να… φορτώνεται το βάρος της αποτυχίας. Παρά την δεύτερη θέση που κατέλαβε, χάνοντας στα… σημεία τον τίτλο, η ΑΕΚ πήρε το «χειρότερο» ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο κύπελλο Ελλάδας, αποκλείστηκε στην φάση των «16» από τον μετέπειτα φιναλίστ Αρη, στην διαδικασία των πέναλτι, αδυνατώντας να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Η επιστροφή στην Ευρώπη την περασμένη αγωνιστική περίοδο, σημαδεύτηκε από γλυκόπικρη γεύση. Από την σπουδαία σε εξέλιξη πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην ανώμαλη προσγείωση και τον αποκλεισμό από τα playoff του Champions League από την Αντβερπ.

Στον όμιλο του Europa League, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους Μαρσέιγ, Μπράιτον και Αγιαξ, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς και μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου. Βέβαια, θα μείνει αλησμόνητη η βραδιά της πρεμιέρας, όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δραπέτευσε με ιστορικό διπλό (2-3) από την έδρα της Μπράιτον.

Η εκκίνηση της φετινής σεζόν, έφερε μεγάλους τριγμούς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στους φίλους της ομάδας, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την αρμενική Νοά, πριν τα playoff του Conference League. Η θέση του Αργεντινού προπονητή στην άκρη του πάγκου φάνηκε να αμφισβητείται, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα απομάκρυνσής του.

Πλέον, χωρίς τις ευρωπαϊκές βραδιές, η ΑΕΚ είναι… αναγκασμένη να διεκδικήσει με όλες τις τις δυνάμεις τους εγχώριους τίτλους, αλλά πάνω απ’ όλα καλείται να ξαναβρεί το αγωνιστικό της προφίλ, αυτό που ενθουσίασε το κοινό της τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News