Εργκίν Αταμάν: Ο Τούρκος προπονητής αποκάλυψε πως αποβλήθηκε για ένα πανό με την Κύπρο

Ο Αταμάν αποβλήθηκε στο χθεσινό φιλικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ λόγω ενός πανό που ανέβηκε στο γήπεδο της Κύπρου και όχι για το φάουλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Η αντίδραση του Αταμάν στο πανό που ανέβηκε στην Κύπρο έφερε την αποβολή του. Όλα έδειχναν πως ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού είχε παράπονα για ένα φάουλ που θεώρησε ότι δεν δόθηκε στον Τσεντί Οσμάν και πως αυτός ήταν ο λόγος της αποβολής του, όμως όπως αποκάλυψε ο ίδιος  στα social media ο λόγος αυτός ήταν για το πανό και για να τραβήξει μακριά την προσοχή.

Το μήνυμα του Αταμάν στα social media:

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην περσινή “θρυλική” σεζόν. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά στην Κύπρο, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στη φιλία και την ειρήνη και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα», έγραψε για αρχή.

Ακολούθως περιέγραψε την εμπειρία του στη Μεγαλόνησο μέχρι το… συμβάν! «Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρόλα αυτά, την επόμενη μέρα στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με την φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή μακριά από εκεί που ήθελαν κάποιοι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πανό κατά της Τουρκίας που έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά».

Τέλος κατέληξε πως… «τα γήπεδα είναι μέρη για φιλία και ειρήνη, όχι για πολιτική. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που “ανέβασαν” αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει σε εμένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρας μας εδώ (σ.σ. στην Κύπρο). Θα υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News