Άρης: Θέμα αντίδρασης και νοοτροπίας...

Στον Άρη άκουσαν το «καμπανάκι» στο Ηράκλειο και θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ενόψει Ολυμπιακού.

Η πρώτη ήττα της σεζόν στην τέταρτη αγωνιστική, πριν μάλιστα τα διαδοχικά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, προκάλεσε προβληματισμό κι ανέδειξε αδυναμίες, που είχαν κρυφτεί απ’ τα αποτελέσματα. Ο Αρης για τέταρτο σερί ματς πέταξε στα… σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο, ενώ αυτή τη φορά πλήρωσε την κακή αμυντική του συμπεριφορά και τα ατομικά λάθη, όπως και τις στατικές φάσεις.

Τα δυο «οκτάρια» και η νοοτροπία νικητή

Η αλλαγή φιλοσοφίας και στυλ με δύο «οκτάρια» θέλει χρόνο, ενώ ο Αρης δείχνει να έχει ατομική ποιότητα, όχι όμως σύνολο. Ο Μπράμπετς πρόσθεσε μία ακόμα κακή εμφάνιση, ο Μοντόγια ήταν ο… αδύναμος κρίκος, οι Σίστο και Ντιαντί δεν προσθέτουν κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι, ενώ λείπει η νοοτροπία νικητή. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά στις προπονήσεις, αλλά και
συζήτηση στ’ αποδυτήρια,προκειμένου ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Το πλάνο για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις συνθήκες έντονης πίεσης, αφού ο Αρης υποδέχεται το Σάββατο τον Ολυμπιακό, γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει ν’ αλλάξουν αρκετά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, προέχει η επιστροφή του Ούγκο Μάγιο στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αλλαγών στην ενδεκάδα, είτε στο κέντρο της άμυνας, είτε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Είναι πιθανό ο Βέλεθ, ή κι ο Ροζ να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα, όπως και ο Ζαν-Ζιλ Εμβοντό, που ενδεχομένως να μπορεί να δώσει λύσεις στον ρόλο του αμυντικού μέσου. Παράλληλα, ο Σίστο δεν έχει μπει ακόμα στον ρόλο του. Στο Ηράκλειο είχε σουτ στο δοκάρι στο 6’, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν εκτός κλίματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News