Champions League: Σίτι και Ιντερ έμειναν στο ζερό - Η Ζιρόνα έχασε το αποτέλεσμα μέσα από τα χέρια... του Γκατζανίγκα!

Το ντέρμπι της βραδιάς αποδείχθηκε… φτωχό, ο γκολκίπερ της Ζιρόνα χάρισε τη νίκη στην Παρί, η Σέλτικ διέλυσε τη Σλόβαν και η Κλαμπ Μπριζ κατέρρευσε στο τέλος μπροστά στη Ντόρτμουντ.

Όπως τελείωσε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2023, ξεκίνησε αυτό του 2024-25: Με μια αναμέτρηση… λεπτομερειών, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και της Ιντερ του Σιμόνε Ιντσάγκι. Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπήρξε «Ρόδρι» και το σκορ δεν άνοιξε ποτέ.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετά σουτ, όμως λίγες αξιοσημείωτες στιγμές, που ήταν μοιρασμένες. Η Ιντερ βρήκε 10 τελικές στο πρώτο 45λεπτο, κάτι που είχε να συμβεί στο Ετιχαντ από αντίπαλο της Σίτι από το 2017 και το ματς με τη Μονακό. Στο δεύτερο ημίχρονο, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες, οι Ιταλοί μία μεγάλη με τον Μιχιταριάν, αλλά κανείς δε μετακίνησε τη μπίλια από το ζερό.

Η Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς κράτησε… απόρθητο το «Σέλτικ Παρκ» και σκόρπισε με 5-1 τη «σταχτοπούτα» Σλόβαν Μπρατισλάβας, με γκολ των Σκέιλς (17’), Φουρουχάσι (47’), Ενγκελς (56’ πεν.), Μαέντα (70’) και Ιντα (87΄) ενώ για τους Σλοβάκους μείωσε προσωρινά ο Βίμερ στο 60’.

Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε την άκρη στο 90’ με τον Νούνο Μέντες, ο οποίος σέντραρε και ο… μοιραίος Γκατζανίγκα στέρησε από τη Χιρόνα τον βαθμό, αφήνοντας τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του.

Στην αναμέτρηση της Κλαμπ Μπριζ του (ενδεκαδάτου) Χρήστου Τζόλη με την περσινή φιναλίστ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, χρειάστηκαν 76 αγωνιστικά λεπτά για να υπάρξει τέρμα. Αυτό το βρήκαν οι φιλοξενούμενοι με τη «χρυσή αλλαγή», τον Γκίτενς, ο οποίος αργότερα έκανε και το 0-2, ενώ ο Γκιρασί έβαλε το «κερασάκι» με πέναλτι στο τέλος.

Στο ένα από τα δύο παιχνίδια που έγιναν νωρίς, η Σπάρτα Πράγας έκανε… επίδειξη της ευρωπαϊκής της ταυτότητας, νικώντας εμφατικά με 3-0 τη Σάλτσμπουργκ, η οποία εμφανίστηκε πολύ κατώτερη από ότι την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Κάιρινεν άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό, ο Ολατούτζι διπλασίασε στο 42’ κι ο – παλιός μας γνώριμος από τον Ολυμπιακό – Καζίμ Λάτσι, «άδειασε» τρεις και σκόραρε στο 58’.

Στην Ιταλία, η Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη ήταν ανώτερη από τη Σαχτάρ, όμως το ματς έμεινε στο «λευκό», παρότι ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι των Ουκρανών στο 4ο μόλις λεπτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News