AEK Μαρσιάλ: Όταν ο Γάλλος αντίκρισε την πρώτη του κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον...Λαμέλα!

Ο Αντονί Μαρσιάλ έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα μόλις μία φορά στην καριέρα του σε μία αψιμαχία με τον πλέον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, αλλά και πρώην συμπαίκτη του στην Σεβίλλη, Έρικ Λαμέλα.

Πολλές φορές στην ζωή, η μοίρα «παίζει» περίεργα παιχνίδια, όπως στην περίπτωση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ Αντονί Μαρσιάλ, που θα βρεθεί συμπάικτης με τον Έρικ Λαμέλα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά το «επεισόδιο» που είχαν πρίν απο σχεδόν τέσσερα χρόνια που κόστισε και την πρώτη, και μοναδική, κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Γάλλου φορ.

Οκτώβριος του 2020 λοιπόν, η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ υποδέχεται την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο στο, άδειο λόγω πανδημίας,«Όλντ Τράφορντ»  στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της σεζόν.  Στο 28ο λεπτό και με το σκόρ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, Ο Έρικ Λαμέλα πρίν την εκτέλεση κόρνερ πλησίασε τον Γάλλο επιθετικό των «Κόκκινων διαβόλων» , «χτυπώντας» τον μουλοχτά με σκοπό ο Μαρσιάλ να χάσει την ψυχραιμία του και να απαντήσει. Και έτσι και έγινε ο 28χρονος έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε με κάτι που έμοιαζε με αγκωνιά στον λαίμο του 32χρονου Αργεντινού με αυτόν, με κάποια καθυστέρηση, να σωριάζεται στο έδαφος.

Μέσω VAR, ο Άντονι Τέιλορ έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μαρσιάλ, αποβάλλοντας τον για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια «καταστροφή», η Γιουνάιτεντ βιώνει μια «συντριβή» με 6-1 απο την Τότεναμ, μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο Αγγλικό πρωτάθλημα των «Σπιρουνιών» μόνο πίσω απο μία νίκη με 7-1 τον Μάιο του 2017 κόντρα στην Χαλ.

Η κριτική πρός το πρόσωπο του Έρικ Λαμέλα απο τα αγγλικά μέσα και μερικούς απο τους παίκτες της Γιουνάιτεντ σφοδρή, υποστηρίζοντας ότι ήταν ανεξήγητο που ο άνθρωπος που ξεκίνησε τον καβγά και προκάλεσε την αποβολή του Μαρσιάλ απέφυγε την ίδια ποινή. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ προέβει σε μία απίστευτη δήλωση, συγκεκριμένα ο Νορβηγός ανέφερε οτι αν ο Λαμέλα ήταν γιός του «θα ζούσε μόνο με νερό και ψωμί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» καθώς επίσης και «Κακή αντίδραση από τον Μαρσιάλ, δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν είχε πέσει πρώτος, μπορεί η κάρτα να είχε δοθεί ανάποδα. Δεν έπρεπε όμως να αντιδράσει έτσι. Το άλλο παιδί (Λαμέλα) λογικά θα πρέπει να χρειάζεται τώρα εγχείρηση στον λαιμό από το χτύπημα»!

Όπως όμως και η ζωή έτσι και το ποδόσφαιρο είναι απρόβλετο, και οι δύο θα βρεθούν συμπαίκτες τον Ιανουάριο του 2022 στην Σεβίλλη, με τον Μαρσιάλ να καταφθάνει ως ελεύθερος απο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Γνωριζόμασταν από παλιά. Το πρώτο πράγμα που είπα στον Αντονί όταν έφτασε ήταν πως ότι γίνεται στο γήπεδο, μένει στο γήπεδο Είναι ωραίος τύπος. Γέλασε και το πήρε καλά. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκα για 8 χρόνια σε αντίπαλη ομάδα και πάντα ήθελα να τους κερδίσω με κάθε πιθανό τρόπο. Είναι πολύ λογικό που οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν με συμπαθούν» είχε δηλώσει ο Λαμέλα σε συνέντευξη του.

Σίγουρα στο νέο τους συναπάντημα στην ΑΕΚ θυμήθηκαν αυτή την ιστορία που βέβαια πλέον έχει γίνει παρελθόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News