Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν ξεχνά το περσινό παιχνίδι με τον Άρη

Τα «μαθήματα» του Βάσκου προπονητή στους παίκτες του για το αποψινό ματς και αυτό που δεν ξεχνά από πέρυσι.

Eτοιμοι και συνειδητοποιημένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι όλοι στον Ολυμπιακό. Με πρώτο τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έχει φροντίσει, απ’ τη Δευτέρα κιόλας, να βάλει στο κλίμα τους παίκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους την γκέλα με τον Παναιτωλικό και ξέρουν πως σήμερα στις 20:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τούς περιμένει ένα τελείως διαφορετικό ματς, απ’ όλες τις απόψεις. Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να πάει με τις καλύτερες συνθήκες στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς για τη φετινή σεζόν, με τη Λιόν στη Γαλλία. Με τον Μεντιλίμπαρ και τους παλιούς στην ομάδα να έχουν ήδη μεταφέρει το κλίμα για το τι θα συναντήσουν κόντρα στον Αρη.

Ο Βάσκος τεχνικός ζητάει ξεκάθαρα απ’ όλους να δείξουν την απαιτούμενη συγκέντρωση και προσοχή απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό. Το βασικό μήνυμα του Μεντιλίμπαρ είναι να μπορέσουν οι παίκτες του να βγάλουν στο χορτάρι, απ’ το ξεκίνημα ως το φινάλε, την ενέργεια που δεν θα επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο «Μέντι» περιμένει πως ο Αρης, παρότι ειναι γηπεδούχος, δεν θα ανοιχτεί, θα επιδιώξει να παίξει κλειστά τον Ολυμπιακό. Ξέρει όμως πως δεν μπορεί να… πατήσει πάνω στο «πλάνο Παναιτωλικός», αφού θεωρεί πως θα βρεθούν οι χώροι για να φτάσουν στο γκολ οι παίκτες του. Ο Μεντιλίμπαρ ζητάει απ’ όλους να δείξουν με την παρουσία τους και την απόδοσή τους πως ειναι τα «αφεντικά» στο ματς. Να πιέσουν ψηλά, να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο να ψάξουν την πάσα στην πλάτη της άμυνας και να έχουν το απαιτούμενο πάθος για να φτάσουν στο τρίποντο.

Την ίδια ώρα ο Μεντιλίμπαρ δείχνει πολύ μεγάλο βάρος στις στατικές φάσεις γι’ αυτό κι επέμεινε πολύ στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Ξέρει πως από ένα φάουλ ή ένα κόρνερ μπορεί να έρθει το γκολ που θα κάνει τη δουλειά της ομάδας πιο εύκολη.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν ξεχνά τι συνάντησε η ομάδα του στο περσινό ματς για τα πλέι οφ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Αρη. Ξέρει πολύ καλά πως τα δεδομένα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του απόψε γι’ αυτό κι έχει επιδιώξει να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται τους παίκτες του τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Το «κλειδί» για τον Βάσκο τεχνικό είναι το… 0-1. Να μπορέσει η ομάδα του να βάλει γκολ και να αναγκάσει τον Αρη να ανοιχτεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News