Αράο: «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο – Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δυνατές ομάδες»

Ο Παναθηναϊκός την έχει… πατήσει ήδη δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα (ήττα από Αστέρα, ισοπαλία με Καλλιθέα) και ο Γουίλιαν Αράο έδειξε υποψιασμένος, ενόψει της αυριανής (22/9), αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό.

Ενας εκ των βασικών κορμών του Παναθηναϊκού, τόσο την περσινή όσο και την φετινή σεζόν, είναι ο Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος χαφ, στις προγραμματικές δηλώσεις πριν την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του αυριανού (22/9) αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κεντρικός μέσος του «τριφυλλιού» ανέφερε πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει υπομονή, για να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί στην μεσαία γραμμή, έχοντας μικρότερες αποστάσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Kαταρχάς θα πρέπει να πως ότι δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα και αυτό το είδαμε εμείς, ειδικά όταν γνωρίσαμε την ήττα από μια εξ’ αυτών. Άρα πρέπει να έχουμε σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι κάθε φορά να παίζουμε όσο γίνεται ολοένα και καλύτερα. Να είμαστε πιο έτοιμοι, να έχουμε καλύτερη ποιότητα και πάνω απ’ όλα να έχουμε ηρεμία, διότι ένα γκολ δεν έρχεται στα πρώτα τρία ή πέντε λεπτά.

Πολλές φορές δεν  έρχεται καν ούτε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Άρα χρειαζόμαστε γαλήνη και ηρεμία, ψάχνοντας τους χώρους  και βλέποντας τα αδύναμα, αλλά και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να τα εκμεταλλευτούμε και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Αυτό όντως είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και να βρεθούμε στις θέσεις μας στη μεσαία γραμμή πιο κοντά. Να γίνουμε πιο συμπαγείς, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε μπαλιές τριάντα μέτρων.

Αν είσαι σε σωστή θέση ακόμη και με μια πάσα δέκα μέτρων, μπορεί να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα. Είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε, είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο οποίο θα βελτιωθούμε».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News