Βόλος-ΠΑΟΚ 1-4: Νικώντας πας στην Πόλη

ΒΟΛΟΣ-ΠΑΟΚ

Τέσσερις ημέρες πριν από την πρεμιέρα του στη league phase του UEFA Europa League απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Παρουσία χιλιάδων ένθερμων υποστηρικτών του, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και, προσωρινά τουλάχιστον, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής της Stoiximan Super League.

Επόμενη υποχρέωση για τους πρωταθλητές Ελλάδας η πρεμιέρα της league phase του UEFA Europa League στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (25/9, 22:00).

Σβαμπ (24′ πέν.,), Μουργκ (54′), Τάισον (60′) και Τσάλοφ (89′), οι τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ των νικητών.

Ο Μεντιέτα είχε μειώσει στο 56′ για τον Βόλο, ο οποίος έπαιζε με 10 από το 34′ λόγω αποβολής του Φεράρι (δεύτερη κίτρινη).

Καταλυτικός ο Κοτάρσκι με απόκρουση πέναλτι στο 3′ και άλλες δύο σημαντικές επεμβάσεις, δοκάρι είχε ο Moυργκ στο 49′.

Ντεμπούτο για Κόλεϊ, ο οποίος δεν αντέδρασε καλά (όπως και ο Καμαρά) στη φάση του γκολ των γηπεδούχων, πρώτο ματς και για τον Μπακαγιόκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 9-4 (προς την εστία 5-2), οι αποκρούσεις 1-4 και τα κόρνερ 3-1.

Στο δεύτερο, όμως, οι τελικές μετατράπηκαν σε 12-17 (προς την εστία 8-8) και τα κόρνερ 4-5.

Σταθερή παρέμεινε η κατοχή (44%-56%)

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο Βόλος παρατάχθηκε για πρώτη φορά με τετράδα στην άμυνα, ενώ, εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, στο αρχικό σχήμα μπήκαν οι Λουκά Μπερναντού και Πέδρο Κόντε.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ διαφοροποιήθηκε κατά τα 6/11 σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού επιλέχθηκαν οι Ζόαν Σάστρε, Ομάρ Κόλεϊ (ντεμπούτο), Μαντί Καμαρά, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Τόμας Μουργκ και Ταρίκ Τισουντάλι.

Οι φίλαθλοι αφυπνίστηκαν από το 1ο μόλις λεπτό, καθώς ο Κοτάρσκι σταμάτησε την πολύ κοντινή κεφαλιά του Κόντε, προτού ο Τσαγκαράκης κρίνει ότι υπήρξε εντός περιοχής χτύπημα του Καμαρά σε διεκδίκηση με τον Αλτμαν.

Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 3′, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε στη δεξιά του γωνία και διατήρησε το 0-0.

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος στο αρχικό τέταρτο, στοιχείο που άρεσε στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ασχέτως αν η ομάδα του φανέρωσε κάποια κενά.

Ο Μουργκ σπατάλησε την πρώτη «ασπρόμαυρη» ευκαιρία στο 8′ με ένα άστοχο σουτ, ο Τισουντάλι ακολούθησε στο 10′ (τον σταμάτησε ο Κόβατς) και ο Φεράρι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ντεσπόντοφ προτού εκτελέσει στο 12′.

Από σπουδαία μπαλιά του Τάισον προς την αριστερή πλευρά, ο -θετικότατος- Μπάμπα πρόλαβε να κάνει το γύρισμα στον Ντεσπόντοφ, κι εκείνος κέρδισε πέναλτι από τον Φεράρι.

Ο Σβαμπ είχε χάσει ευκαιρίες κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, εν προκειμένω νίκησε τον Κόβατς από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ στο 24′.

Ο Βόλος έβγαλε αντίδραση με μία ωραία ενέργεια και σουτ εκτός εστίας από τον -δραστήριο- Ασεχνούν στο 28′, φάση που εξέθεσε τον Χοακίν Γκόμεζ για την απόφασή του να παίζει με σέντρες απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος υπερίσχυε σε αυτόν τον τομέα.

Εξι λεπτά αργότερα, ο Σάστρε έσπρωξε αντικανονικά τον Καλογερόπουλο, αλλά ο Τσαγκαράκης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε φάουλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Φεράρι τράβηξε από τη φανέλα τον Τισουντάλι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί (δεύτερη κίτρινη).

Ο Γκόμεζ έβαλε τον αριστερό μπακ Σμέουλερς αντί του μεσοεπιθετικού Ασεχνούν, προτού ο Τισουντάλι καθυστερήσει και σπαταλήσει σημαντική ευκαιρία για το 0-2 στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου.

Το β’ μέρος αποδείχθηκε πιο χορταστικό, αρχής γενομένης από το πανέξυπνο φάουλ του Μουργκ από πολύ πλάγια θέση που εξουδετέρωσε ο Κόβατς και εν συνεχεία το δοκάρι στο 49′.

Ακολούθησε καταιγισμός γκολ εκατέρωθεν, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει εκ νέου στο 54′, ύστερα από πολύ γρήγορη ομαδική συνεργασία και σκόρερ τον Μουργκ.

Ο Κοτάρσκι κατέγραψε νέα σημαντική απόκρουση, αυτή τη φορά σε μακρινό σουτ του Μεντιέτα στο 56′, στιγμές προτού ο παντελώς αμαρκάριστος Αργεντινός πάρει εκδίκηση με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκλάβτσιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, δηλαδή στο 60′, ο Τισουντάλι εκμεταλλεύθηκε τραγική πάσα του Γκλάβτσιτς, βρήκε τον Τάισον κι εκείνος… αποκατέστησε άμεσα την τάξη με άψογο πλασέ.

Ακολούθησε το ντεμπούτο του Μπακαγιόκο με την ασπρόμαυρη φανέλα, η διπλή ευκαιρία του Κωνσταντέλια στο 74′ και το 1-4 από τον Τσάλοφ, ο οποίος έβαλε το πόδι του στην πορεία του βολέ του Κόβατς στο 89′.

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (72′ Κόμπα), Μεντιέτα, Μπερναντού, Φεράρι, Αλτμαν (61′ Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν (40′ Σμέουλερς), Κόντε (61′ Κόστα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67′ Οτο), Καμαρά, Σβαμπ (67′ Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (79′ Σορετίρε), Τισουντάλι (67′ Τσάλοφ).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News