Παναθηναϊκός Aktor: Μια βραδιά κάτω από τα αστέρια, από έναν οργανισμό γεμάτο αστέρια!

eurokinissi

«Ημουν και εγώ εκεί», θα λέμε μετά από πολλά χρόνια. Σε μια βραδιά που έδειξε εκ νέου πως ο οργανισμός είναι μια κατηγορία μόνος του στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Επόμενη επιθυμία; Να ανταμώσει με ομάδα ΝΒΑ στο υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο οργανισμός τρυπάει το ταβάνι του. Βασικά δεν ξέρω κιόλας αν υπάρχει ταβάνι σε αυτή την ομάδα. Δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε όσα ζήσαμε τη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο. Κάτω από τα αστέρια, από μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Είμαι βέβαιος πως όσοι έδωσαν το παρών (ευτυχώς και ο καιρός ήταν… συμπαίκτης για μια δροσερή βραδιά) θα θυμούνται αυτή τη βραδιά. Αυτό το γεγονός. Δεν είναι τυχαίο πως ήρθαν αρκετοί δημοσιογράφοι από χώρες του εξωτερικού για να καλύψουν αυτό το γεγονός. Το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο σε αυτό τον ιερό χώρο. Για το ξεχωριστό της βραδιάς, μετά το 1968, διεξήχθησαν οι πρώτοι διεθνείς αγώνες (Παρτιζάν – Παναθηναϊκός και Εφές-Μακάμπι).

Ο οργανισμός έδειξε το μεγαλείο του. Όπως το μεγαλείο ψυχής που είχε ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος. Η ανατριχίλα της βραδιάς, η συγκίνηση, η αποθέωση ήταν συναισθήματα που πλημμύρισαν τον ιερό αυτό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι σε άλλο… επίπεδο στο οργανωτικό κομμάτι. Οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Το έκτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα μείνει στην ιστορία από μια ομάδα που ξέρει να γράφει ιστορία και θέλει να συνεχίζει να γράφει με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που συνεχίζει επάξια το έργο του του πατέρα του.

Ο οργανισμός έδειξε το μεγαλείο του. Όπως το μεγαλείο ψυχής που είχε ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος. Η ανατριχίλα της βραδιάς, η συγκίνηση, η αποθέωση ήταν συναισθήματα που πλημμύρισαν τον ιερό αυτό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει «γιγαντωθεί» μόνο αγωνιστικά, αλλά και οργανωτικά. Το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται και θα αναγκάσει κόσμο και κοσμάκη να μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ο Παναθηναϊκός θέλει την επόμενη φορά να φιλοξενήσει στο γήπεδό του και ομάδες από το ΝΒΑ. Το θέλει και πιστεύω πως θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά το έχει πάει σε άλλο… επίπεδο και φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποδείξει πολλές φορές πως έχει τον τρόπο, ξέρει τον δρόμο για την επιτυχία. Το βέβαιο είναι πως μετά από χρόνια θα λέμε με τους φίλους μας ή με τις οικογένειές μας το εξής. «Ημουν και εγώ εκεί».

Ο Παναθηναϊκός θέλει την επόμενη φορά να φιλοξενήσει στο γήπεδό του και ομάδες από το ΝΒΑ. Το θέλει και πιστεύω πως θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά το έχει πάει σε άλλο… επίπεδο και φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποδείξει πολλές φορές πως έχει τον τρόπο, ξέρει τον δρόμο για την επιτυχία.

Το αγωνιστικό, το άφησα για το τέλος. Νομίζω πως μια τέτοια βραδιά περνάει σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και αν η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κέρδιζε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είχαν τις απουσίες τους (Μπράουν και Καλαϊτζάκης ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκαν οι Σλούκας, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο) και κατά διαστήματα ήταν ασύνδετοι, αλλά προσωπικά δεν με ανησυχεί η εικόνα. Η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει έχοντας και το «κλειδί» της ομοιογένειας. Ο Εργκίν Αταμάν ξέρει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News