Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς έσωσε τους «πράσινους» και τον Αλόνσο

Με τον Τετέ δημιουργό κι εκτελεστή και τον Τζούρισιτς να έρχεται από τον πάγκο σκοράροντας δις, ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τα… «εμφράγματα» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και επικράτησε στο τέλος με 3-1 του αξιόμαχου Πανσερραϊκού χωρίς και πάλι να πείσει με την εμφάνισή του. Ο Χέφτε Μπετανκόρ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους.

Παναθηναϊκός και ηρεμία δεν υπάρχει. Μπορεί ο Αλόνσο να κατέβασε κανονική ενδεκάδα, όπως αναμενόταν, βάζοντας όλα τα βαριά χαρτιά του, αλλά οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος προκοπή δεν βρήκαν. Περισσότερο φώναζαν για πέναλτι παρά έκαναν φάσεις στην εστία του αξιόμαχου Πανσερραϊκού, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, αλλά βρήκε την απάντηση και ισοφάρισε.

Το γρήγορο γκολ του Τετέ, στο 10ο λεπτό, φάνηκε ότι θα δώσει αέρα στους γηπεδούχους και θα διώξει το όποιο άγχος. Στο 15′, όμως, ο Μπετανκόρ σόκαρε τον Παναθηναϊκό και έφερε ξανά το ματς στα ίσια.

Στη συνέχεια είδαμε ανοιχτό ποδόσφαιρο τόσο ώστε και οι δύο ομάδες να δημιουργήσουν απειλές στα αντίπαλα τέρματα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, που «καιγόταν» για τη νίκη καθαρή ευκαιρία δεν έκανε, προβληματίζοντας με την εικόνα του και κυρίως προβληματίζοντας με την ασυνεννοησία των Τετέ, Πελίστρι και Ιωαννίδη που είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει επικίνδυνος μπροστά.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός ζήτησε νέο πέναλτι και το πήρε, σε χτύπημα του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού στον Βαγιαννίδη, στην έξοδό του. Το VAR, όμως, κάλεσε τον ρέφερι για onfield review της φάσης και πήρε πίσω την απόφασή του θεωρώντας πως πρώτα έδιωξε την μπάλα κι έπειτα χτύπησε τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του Παναθηναϊκού αυξήθηκε μόνο που οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο είχαν να αντιμετωπίσουν έναν εντυπωσιακό Γκουγκεσασβίλι, με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να φωνάζει παρών σε κάθε φάση των γηπεδούχων.

Οι αλλαγές του Ντιέγκο Αλόνσο δεν έφεραν την εντυπωσιακή βελτίωση του Παναθηναϊκού, μία όμως ήταν αυτή που χαρακτηρίζεται ως «χρυσή». Συγκεκριμένα, η είσοδος του Τζούρισιτς έφερε το γκολ, αφού στο 81ο λεπτό ήταν ο παίκτης που λύτρωσε τους «πράσινους». Ο Τετέ έστρωσε στον Σέρβο, αυτός έπιασε ένα ωραίο σουτ, ο Στάικος του έβαλε την κόντρα κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 89′ ο Σέρβος έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων κι «έκλεψε» τον τίτλο του MVP από τον (εξαιρετικό) Τετέ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με καλοζυγισμένο σουτ από μακρινή απόσταση κι έγραψε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ λ. τρ. Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News