Παναθηναϊκός: Δεν πούλησε τον Ιωαννίδη για να του κάνει τη ζωή δύσκολη;

Ο μπερδεμένος μπροστά Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο που δεν αξιοποιεί τον Έλληνα φορ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Κοντά στα 30 εκατομμύρια έφτασε η πρόταση για να πει ο Γιάννης Αλαφούζος το «ναι» και να πουλήσει τον Φώτη Ιωαννίδη. Αδιανόητα λεφτά, που δεν έχουν δοθεί ποτέ ξανά για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Καλά έκανε και αρνήθηκε και τον κράτησε στα πράσινα (καιρός να τελειώνει και το θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του), είναι πλέον η «σημαία» του Παναθηναϊκού και ευελπιστεί ότι το επόμενο καλοκαίρι να «σπάσει όλα τα κοντέρ» με νέες προτάσεις-ρεκόρ. Νόμος της αγοράς λέγεται αυτό.

Αλήθεια, όμως, πώς μπορεί ο Ιωαννίδης να εκτοξεύσει την αξία του και να φέρει τρελά λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ αν δεν βοηθηθεί από την ίδια την ομάδα και τον προπονητή του ώστε κι αυτός με τη σειρά του να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος;

Δείτε το ματς με τον Πανσερραϊκό όσοι δεν το είδατε ή ας το ξαναδούν αυτοί που τα βρήκαν όλα καλώς καμωμένα. Σε όλη τη διάρκεια που βρισκόταν στο χορτάρι ο Ιωαννίδης προσπάθησε να κάνει τον… Πελέ, τελικά τον έκανε ο Τζούρισιτς με την είσοδό του και «καθάρισε» τη νίκη δίνοντας ηρεμία στην ομάδα του και τον Αλόνσο.

Η συνεργασία Πελίστρι-Τετέ-Ιωαννίδη μοιάζει μπερδεμένη, αδούλευτη. Ακόμα οι τρεις τους προσπαθούν να μάθουν ο ένας τον άλλον και να συνεργαστούν. Την ίδια ώρα ο Τάσος Μπακασέτας συγκεντρώνει πάνω του όλο το ανάθεμα γιατί δεν κάνει τον… Μέσι. Σε ένα ρόλο που ούτε ο ίδιος έχει καταλάβει και μάλλον ούτε και ο Αλόνσο, προσπαθεί να κάνει το «10άρι» χωρίς να είναι, αντί να παίξει κοντά στη γραμμή, κοντά στον Φώτη Ιωαννίδη και να προσφέρει τις απαιτούμενες βοήθειες, όπως έκανε πέρυσι όπου δεν ήταν ο «κακός Μπακασέτας».

Ο Αλόνσο μοιάζει να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί την ποιότητά της ίδιας της ομάδας του. Έχει τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και φαίνεται να μη μπορεί να τους δουλέψει και να τους κάνει να συνεργαστούν. Δεν είναι λίγες οι φορές που «μπουρδουκλώνεται» ο ένας στα πόδια του άλλου (δείτε τη φάση λίγα δευτερόλεπτα πριν από το 1-0 χθες) και μέσα σε όλα αυτά ο Φώτης Ιωαννίδης δεν έχει τις ασίστ που θα ήθελε ούτε τη συνεργασία με συμπαίκτες εμφανώς πιο ποιοτικούς από τους περσινούς Μπερνάρ και Παλάσιος. Δείτε, όμως, τι έκανε πέρυσι ο Έλληνας επιθετικός κυρίως με τον Βραζιλιάνο και τι δεν κάνει φέτος. Όχι γιατί δεν ξέρει ούτε γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί «δεν τον παίζουν» ή όταν το κάνουν τον βάζουν να παλέψει με όλους τους αμυντικούς, με σκοτωμένες μπαλιές και γεμίσματα λες και είναι ο Χάαλαντ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο τείνει να αχρηστεύσει το μεγαλύτερο «όπλο» που έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα του ή, για να το πούμε πιο… δίκαια, δεν ξέρει πώς να τον εκμεταλλευτεί.

Το περίεργο είναι πως στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν προσελήφθη είχε πει ότι είδε όλα τα περσινά παιχνίδια και έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Άρα είδε πώς κινείται ο Ιωαννίδης και τι ακριβώς θέλει για να γίνει απειλητικός. Ο περσινός Ιωαννίδης δεν είναι αυτό που είδαμε στη Γαλλία κόντρα στη Λανς. Ναι, τρομερό γκολ, ασύλληπτης ομορφιάς, πέρασε τη μισή ομάδα, αλλά αυτό είναι η εξαίρεση. Το ωραίο, το αξιοσημείωτο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει σε κάθε παιχνίδι. Σημασία έχει η συνολική συνεργασία και να βγει στο χορτάρι με ορθολογικό τρόπο η ποιότητα των «πράσινων».

Η κουβέντα για τη μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού επικεντρώνεται στην άμυνα, στο αμυντικό τρανζίσιον, στα κενά, στο ανασταλτικό κομμάτι και στο γεγονός πως ακόμα και ο Πανσερραϊκός, η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας με μόλις 1 βαθμό, έκανε κλασικές ευκαιρίες στο ΟΑΚΑ. Θα είχε βάση αυτή η συζήτηση αν ο Παναθηναϊκός έδειχνε έστω κι ένα θετικό σημείο, αν ας πούμε στην επίθεση «πετούσε» με τους αυτοματισμούς του. Ούτε αυτό μπορεί να κάνει με αποτέλεσμα να περιμένει από τον Τζούρισιτς να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τουλάχιστον έχει ένα ρόστερ που φέρνει από τον πάγκο τον Σέρβο για να «καθαρίσει», φανταστείτε να μην είχε ούτε κι αυτό.

ΥΓ: Σωστό το άλλοθι των καθυστερημένων μεταγραφών και της ημιτελούς δουλειάς εν μέσω κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων. Σωστή η επισήμανση πώς τώρα δουλεύεται ο κανονικός Παναθηναϊκός. Χωρίς, όμως, να έχει μπει στην εξίσωση ακόμα η Ευρώπη, άρα με ένα ματς την εβδομάδα και χρόνος για προετοιμασία, το συγκεκριμένο άλλοθι εξαντλείται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News