Ολυμπιακός: Η πρώτη παρτίδα σε μια σκακιέρα δίχως «πύργους»

Τα φιλικά των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώθηκαν και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, χωρίς το πλεονέκτημα δύο βασικών σημείων αναφοράς.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας του, αφού χθες νίκησε την Τράπανι στην τελευταία ανεπίσημη εκτός έδρας δοκιμασία με 90-95 και πλέον στρέφεται στον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ της Ρόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βρουν στο τέλος της διαδρομής της εν λόγω διοργάνωσης, τον «αιώνιο» αντίπαλο και να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους, σε ένα πρώτο «crash test», που ελάχιστη σημασία θα έχει στο τέλος της σεζόν, αν καταφέρει και κατακτήσει τα υπόλοιπα τρία τρόπαια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου (αν όλα πάνε κατ’ ευχήν) να παλεύει κάθε παιχνίδι, με ένα μειονέκτημα, σε μια θέση που πέρυσι ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας. Ο λόγος για την θέση «5» και τις απουσίες των Μιλουτίνοφ και Φαλ.

Για να μιλήσουμε και με αριθμούς (όπου στο συγκεκριμένο άθλημα λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια), την περσινή σεζόν, όταν η ομάδα είχε μέσα τον Φαλ δεχόταν 106 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ όταν ο Γάλλος έλειπε, το ίδιο στατιστικό στοιχείο άγγιζε τους 110.6 πόντους. Όσον αφορά τον Μιλουτίνοφ, όταν ο Σέρβος βρισκόταν στο παρκέ, η ομάδα του εξασφάλιζε το 21 % των αμυντικών και το 16.5 % των επιθετικών ριμπάουντ. Συνολικά και χωρίς να βάζουμε στην εξίσωση τους υπόλοιπους τέσσερις στο παρκέ, ο «Μίλου» μάζευε μόνος του, το 37.5 % των ριμπάουντ!

Όπως και στο σκάκι, έτσι και στην πραγματική ζωή της «ερυθρόλευκης» πραγματικότητας, οι «πύργοι» παίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη μιας παρτίδας.

Η ομάδα του Πειραιά δέχθηκε από την Τράπανι 90 πόντους, κάτι που ποτέ δεν θα είχε συμβεί, αν στην βασική σύνθεση, υπήρχε ένας εκ των «Μίλου», Φαλ. Τα φιλικά είναι φιλικά, ωστόσο το «καμπανάκι» ο Έλληνας τεχνικός το έχει ακούσει και οφείλει να βρει έναν τρόπο να προστατέψει την ρακέτα με εναλλακτικούς τρόπους.

Ο Ράιτ είναι ένας παίκτης που μπορεί να υποστηρίξει τις αλλαγές στα σκριν, μπορεί να δώσει ταχύτητα, έκρηξη στην ομάδα και ενίοτε να γίνει… rim protector, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο των «δίδυμων πύργων» του Ολυμπιακού.

Αυτό, θα κληθεί να το κάνει ο Πετρούσεφ. Πάνω που ο Σέρβος είχε αρχίσει να προσαρμόζεται στο «4», πλέον στα πρώτα παιχνίδια του Σεπτέμβρη και σε αρκετά του Οκτώβρη, θα μεταφερθεί στην θέση του σέντερ για να καλύψει το κενό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News