Ολυμπιακός: Άλλα περίμενε κι άλλα βλέπει ο Μεντιλίμπαρ

Η εικόνα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή από τη διακοπή και αυτά που προβληματίζουν τον Βάσκο τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός «φώναξε» με την απόδοσή του και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πως έχει θέματα να λύσει για να μπορέσει να βρει τον δρόμο του σε μία -έτσι κι αλλιώς- ιστορική σεζόν για τον σύλλογο. Μένοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβγαλαν στο χορτάρι τίποτα απ’ όσα περίμενε τόσο ο Μεντιλίμπαρ, αλλά κι όλοι στον οργανισμό των Πειραιωτών.

Μία ομάδα άκρως προβλέψιμη, χωρίς φαντασία στην ανάπτυξή της, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά ν’ απειλήσει σε οργανωμένη άμυνα. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα δεν έχει την προσωπικότητα που τον διέκρινε την περσινή σεζόν, με το αγωνιστικό πλάνο του Μεντιλίμπαρ να «διαβάζεται» εύκολα πλέον απ’ τον αντίπαλο.

Το είπε κι ο Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου για το πώς δούλεψε πάνω στο παιχνίδι των Πειραιωτών, έχοντας τα αποτελέσματα που είδαμε στο ματς.

Ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή παρουσιάζεται χειρότερος απ’ τη μετριότατη εικόνα που είχε στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος που πήρε ισάριθμες νίκες. Ενας βαθμός κι αυτός με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, με το χειρότερο απ’ όλα να έχει να κάνει με την εικόνα του και την αδυναμία του να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να απειλήσει τον αντίπαλο.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι η αντίδραση του ίδιου του Μεντιλίμπαρ. Στο πώς δηλαδή θα μπορέσει να βρει λύση στο αδιέξοδο, που δείχνει πως βρίσκεται η ομάδα. Τι θα μπορέσει ν’ αλλάξει τόσο στο αγωνιστικό πλάνο, όσο και στον προσανατολισμό της ομάδας μέσα στο γήπεδο για τη συνέχεια, ειδικά για τα ματς του πρωταθλήματος που θα έχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τεράστια ανάγκη από δημιουργία απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ο Μεντιλίμπαρ που χθες στου Ρέντη είχε για αρκετή ώρα κουβέντα και με τους Κοβάτσεβιτς-Καρεμπέ, προφανώς για την εικόνα της ομάδας και για την ανάγκη να βρεθεί η φόρμουλα για καλύτερη εικόνα και βεβαίως καλύτερα αποτελέσματα. Αν αυτό θα φέρει πολύ γρήγορα ένα plan B απ’ τον Βάσκο τεχνικό με νέα πρόσωπα και κυρίως νέο αγωνιστικό πλάνο θα φανεί σύντομα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News