Γιώργος Χελάκης: Μόνος άνετος και απρόσβλητος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Στην ΑΕΚ μoιάζει σαν ο πρόεδρος Ηλιόπουλος να τραβάει μπροστά κι όσοι βρίσκονται στα αποδυτήρια να βραδυπορούν. Γράφει για τους ανθρώπους που κάθονται στην άκρη του πάγκου στο Big-4 της Superleague, ο Γιώργος Χελάκης.

Βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη αγωνιστική κι έχουμε το εξής δεδομένο. Ματίας Αλμέιδα, Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ και Ντιέγκο Αλόνσο αισθάνονται άβολα στους πάγκους τους. Μόνο ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να σχεδιάζει και να δουλεύει χωρίς άγχος και δεύτερες σκέψεις να τον βασανίζουν.

O Ματίας Αλμέιδα πήρε μία βαθιά ανάσα μετά την άνετη νίκη επί του Βόλου και τη σχετικά καλή εμφάνιση. Ηρθε, όμως, η Καλλιθέα να του χαλάσει το βράδυ και να σακατεψει την εύθραυστη ψυχολογία του. Διάβαζα χθες αναλύσεις που μιλούσαν για την εξαιρετική αμυντική γραμμή της «Ενωσης», που έχει  δεχτεί μόλις ένα γκολ σε πέντε αγώνες. Προφανώς οι… αναλύοντες ξέχα- σαν τα όσα έγιναν με την Ιντερ απ’ την Ανδόρα και τη Νόα.

Θα τα έγραφαν άραγε αυτά αν ο Μουτίνιο δεν έχανε την ευκαιρία της χρονιάς, μόνος απέναντι στον Στρακόσια; Μάλλον άγαρμπη προσπάθεια να βρεις κάτι καλό, όταν η πολυδιαφημισμένη και χρυσοπληρωμενη επίθεση τα κάνει μούσκεμα.

Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι ο κόουτς της «Ενωσης» είναι υπ’ ατμόν. Λέω ότι η ΑΕΚ των πολλών μυϊκών τραυματισμών είναι ακόμα αδιαμόρφωτη αγωνιστικά. Moιάζει σαν ο πρόεδρος Ηλιόπουλος να
τραβάει μπροστά κι όσοι βρίσκονται στα αποδυτήρια να βραδυπορούν.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει αγωνιστική σύγχυση. Τίποτα δεν ρολάρει κι η ομάδα εμφανίζεται αδιόρθωτη. Οποιος βρει τι ακριβώς θέλει να εφαρμόσει επιθετικά, κερδίζει. Ο κόουτς είπε προχθές στους παίκτες του ότι έκανε λάθος και στην ενδεκάδα και στις αλλαγές. Μα τα πράγματα είναι… κουκιά μετρημένα.

Αν δεν έβαζε τον άφαντο Ντάνι Γκαρθία θα έβαζε τον αναιμικό Στάμενιτς. Κι αν δεν έβαζε π.χ. τον Ντόη, θα έβαζε τον Μπιανκόν. Κατά τα λοιπά τους έβαλε τους άλλους ως αλλαγές κι έκαναν μία… τρύπα στο νερό με πρώτο και καλύτερο τον φανερά ανέτοιμο Γουίλιαν. Το θέμα λοιπόν δεν περιορίζεται στα πρόσωπα, όπως γράφεται κατά κόρον. Εκτός αν δεχτούμε πως με αυτούς τους παίκτες ο Ολυμπιακός αυτή την μπάλα μπορεί να παίξει.

Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό. Απ’ τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι εντάξει με το ρόστερ της ομάδας του, είναι δική του ευθύνη να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο κι ανταγωνιστικό. Και μάλιστα πολύ σύντομα.

O Ντιέγκο Αλόνσο έχει την τύχη να διαχειρίζεται το καλύτερο ρόστερ του Παναθηναϊκού απ’ την εποχή της πολυμετοχικότητας κι ύστερα. Αυτό που παρουσιάζει είναι πολύ κάτω απ’ τις απαιτήσεις. Μία ομάδα χωρίς ταυτότητα κι αγωνιστικό προσανατολισμό. Είναι σαν να επικρατεί η λογική τού «απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Αν πράγματι είναι χαρούμενος επειδή έχει παίκτες αφοσιωμένους, όπως δήλωσε, ας μετατρέψει την αφοσίωση και τη δεδομένη ποιότητα σε κάτι που να βλέπεται.

Μάλλον δεν έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Κι είναι τυχερός που το προχθεσινό ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Αν ήταν κόσμος στο γήπεδο θα καταλάβαινε άλλα πράγματα απ’ αυτά που κατάλαβε…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News