Νέα πρόκληση Λανουά: Αγνόησε το Αρης - Ολυμπιακός στις επίμαχες φάσεις

Ο Στεφάν Λανουά δεν είδε – ξανά – πέναλτι κατά της ΑΕΚ και βρήκε λάθη στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός και στο Βόλος – ΠΑΟΚ.

Αρκετό… ενδιαφέρον είχαν για άλλη μία φορά τα όσα είδε και τα όσα είπε, αλλά κυρίως τα όσα δεν… είπε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, ο οποίος προχώρησε στην ανάλυση των φάσεων της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος άφησε εκτός βίντεο το Αρης – Ολυμπιακός, καθώς δεν ασχολήθηκε ούτε με το φάουλ από το οποίο προήλθε το 2-0 του Αρη ούτε και τον τρόπο τοποθέτησης των γραμμών. Ο Λανουά νσχολίασε δύο φάσεις από το Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός (το χέρι του Αράο και τη γροθιά στον Βαγιαννίδη), άλλη μία από το Καλλιθέα – ΑΕΚ, όπου δεν είδε πέναλτι στον Πασαλίδη, και δύο ακόμη από το Βόλος – ΠΑΟΚ, όπου ισχυρίστηκε ότι το γκολ του Τσάλοφ δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ δε θα έπρεπε να δοθεί και το πέναλτι στον Βόλο.

Για τη φάση στο Athens Kallithea – ΑΕΚ: «Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Για το χέρι του Αράο στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Για το πέναλτι στον Βαγιαννίδη, που ακυρώθηκε στο Πανσερραϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Για το πέναλτι του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αλλά το φάουλ έγινε από τον επιτιθέμενο και όχι από τον αμυνόμενο. Θα περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το λανθασμένο πέναλτι».

Για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ: «Αυτό το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο επιτιθέμενος σήκωσε το πόδι πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: Καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, αν ένας παίκτης εμποδίσει τον τερματοφύλακα από το να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του ή κλωτσήσει ή επιχειρήσει να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας είναι στη διαδικασία απελευθέρωσής της».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News