ΠΑΟΚ: Ετσι κατέληξε στον Γίρι Παβλένκα

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει μια «εκτός προγράμματος» μεταγραφή, με τον 32χρονο Τσέχο γκολκίπερ Γίρι Παβλένκα να πλησιάζει στην Τούμπα.

Οι κοιλιακοί είναι ένα… ύπουλο σημείο για έναν αθλητή και στον ΠΑΟΚ, το ξέρουν καλά. Ο τραυματισμός του Αντώνη Τσιφτσή, λοιπόν, σήμανε… συναγερμό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε άμεσα να «σκανάρει» την ανοιχτή ελεύθερη αγορά για τερματοφύλακα, που μπορεί να προσδώσει βάθος και σιγουριά.

Απ’ την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει δίαυλο με την πλευρά του Γίρι Παβλένκα. Του πολύπειρου 32χρονου Τσέχου γκολκίπερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι μετά από μία γεμάτη επταετία με τη Βέρντερ Βρέμης. Τι σημαίνει γεμάτη; 221 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 175 ήταν στην Μπουντεσλίγκα! Οι «ασπρόμαυροι» επικοινωνούσαν σε καλό κλίμα με τον Παβλένκα εδώ και μερικές ημέρες και προχθές πάρθηκε η τελική απόφαση. Με τη σύμφωνη γνώμη του Ιβάν Σαββίδη κινήθηκαν τα νήματα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία φαίνεται πως βρίσκεται πάρα πολύ κοντά.

Η περίπτωση του πανύψηλου (1,96 μ.) πορτιέρο, άλλωστε, είναι μία απ’ τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών. Στα… καλά του, ο Παβλένκα ήταν ένας απ’ τους κορυφαίους τερματοφύλακες του γερμανικού πρωταθλήματος και συνδέθηκε με μεγάλα κλαμπ της χώρας. Μέχρι τη σεζόν 2022-23 ήταν βασικός κι αναντικατάστατος στην πρώτη κατηγορία, όμως πέρυσι, ο χρόνος του μειώθηκε. Κατέγραψε μόνο οκτώ συμμετοχές, χάνοντας -αρχικά λόγω τραυματισμού- τη θέση του απ’ τον Ζέτερερ.

Με την εθνική Τσεχίας μετρά 21 συμμετοχές απ’ το 2016 έως και πέρυσι, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στις Οστράβα, Χλουτσίν και Σλάβια Πράγας, που είναι όλες ομάδες της πατρίδας του.

Τις τελευταίες εβδομάδες συνδέθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο φημών, με πολλές ομάδες, όπως κι η Μπαρτσελόνα, η οποία αναζητούσε αντικαταστάτη του Τερ Στέγκεν και κατέληξε στην… out of the box επιλογή του Σέζνι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News