ΑΕΚ: Ορμπελίν Πινέδα, ο παίκτης που κρίνει πάντα τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο ρυθμιστής των αγώνων της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο διάστημα που βρίσκεται στην Ενωση.

Η ώρα του μεγάλου αθηναϊκού ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό πλησιάζει. Ενα απ’ τα πρόσωπα αυτού είναι -δίχως αμφιβολία- ο Ορμπελίν Πινέδα, με δεδομένη και την παράδοση που έχει «χτίσει» κόντρα στους «πράσινους».

Ο χαφ της «Eνωσης» σε τέσσερα ματς στην κανονική διάρκεια της σεζόν, τα δύο αυτά χρόνια, έχει καταφέρει να σκοράρει τρεις φορές. Δεν το λέμε τυχαία. Ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Βόλο αποτελούν τους δύο αγαπημένους αντιπάλους του «μαγκίτο», καθώς και στους δύο ο Μεξικανός άσος έχει σκοράρει από τρεις φορές. Στη χρονιά του νταμπλ η ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την 4η αγωνιστική.

Ηταν 12 Σεπτεμβρίου 2022, όταν η «Eνωση», με γκολ του Πινέδα στο 36’, άνοιγε το σκορ στη Λεωφόρο για ν’ ακολουθήσει η ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τον Καμπάκοφ, βέβαια, να βάζει… το χεράκι του και την ΑΕΚ να χάνει εντέλει με 2-1. Στον β’ γύρο, όμως, ο Πινέδα ήταν κομβικός.

Hταν 8 Ιανουαρίου 2023, με την ΑΕΚ να υποδέχεται το «τριφύλλι» στη νεόδμητη «OPAP Arena», με την «Eνωση» να νικά με 1-0 και τον Μεξικανό άσο να κάνει τη διαφορά στο 68’, σε ένα γκολ που συζητήθηκε. Και πέρυσι, όμως, στο πρώτο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας, ο Πινέδα έκανε τη δια- φορά και μάλιστα σε ημερομηνία κοντά μ’ αυτή του φετινού ντέρμπι.

Σαν χθες, λοιπόν, πριν από έναν χρόνο ο διεθνής μέσος ήταν ο παίκτης που καθάριζε το ματς για την «Eνωση» μέσα στη Λεωφόρο. Hταν το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, όταν η ΑΕΚ έφευγε με το τρίποντο απ’ την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να χάνουν στο 10’ με εξαιρετικό γκολ του Τζούριτσιτς 1-0.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Τσούμπερ στο 36’ για να έρθει στο 68’ ο Πινέδα να γράψει το τελικό 1-2 με την «Eνωση» να φεύγει απ’ το «άντρο» του Παναθηναϊκού με το τρίποντο. Συνολικά, στη διετία που βρίσκεται στην Ελλάδα, ο Πινέδα έχει παίξει ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχει ένα άκρως ικανοποιητικό απολογισμό, με τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News