Ολυμπιακός: Τα 36 λεπτά του Μπάμπη Κωστούλα που άφησαν άφωνους τους σκάουτερ

Τα «μπράβο» του Μεντιλίμπαρ και των συμπαικτών του μετά το τέλος του αγώνα για το αγωνιστικό θράσος και την εμφάνιση… παλιού!

Δεν πήγε όπως θα ’θελαν στον Ολυμπιακό το ματς στη Γαλλία με τη Λιόν. Η ήττα στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, προφανώς, στενοχώρησε τους πάντες, όμως -αν μη τι άλλο- υπήρχε ένα στοιχείο που έκανε τους πάντες να νιώσουν ευχάριστα γι’ αυτά που είδαν και γι’ αυτά που έρχονται…

Ο λόγος για την παρουσία του Μπάμπη Κωστούλα που… ξεδίπλωσε στο «Γκρουπάμα Στέιντιουμ» το αστείρευτο ταλέντο του, κάνοντας κι όσους δεν τον ήξεραν καλά να τον μάθουν!

Ο Κωστούλας τρέλανε κόσμο με την απόδοσή του στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε (μπήκε στο 60’ αλλαγή), στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι γνώστες των wondekids (παιδιά-θαύματα) του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν… φακελωμένο τον Μπάμπη Κωστούλα απ’ την περσινή παρουσία του με την Κ-19 του Ολυμπιακού.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Νέους, Μπάμπης Κωστούλας, φρόντισε να επιβεβαιώσει την εξέλιξή του και να κάνει τους πάντες, Γάλλους και σκάουτερ που παρακολουθούσαν το ματς, να σημειώσουν το όνομά του στο μπλοκάκι τους. Οπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό να ξεχωρίζεις με τους Νέους κι άλλη υπόθεση να κάνεις ολόκληρη Λιόν να… χαζεύει με την απίθανη ενέργεια στο 70’, ένα ανάποδο ψαλιδάκι, που έκανε τον γύρο της Ευρώπης ως η φάση χαϊλάιτ της πρώτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ κι ας μην κατέληξε σε γκολ.

Ο Κωστούλας κατέγραψε τη δεύτερη συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα τη φετινή σεζόν, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, όπου είχε ξεκινήσει βασικός. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο 17χρονος άσος, που με το ποδοσφαιρικό του θράσος κόντεψε να βάλει το γκολ της δεκαετίας ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό σε 1-1, δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την απόδοσή του. Επίσης των συμπαικτών του, βεβαίως, που τον είδαν να παίζει σαν… παλιός σε ένα πολύ δύσκολο ματς στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα.

Ενα παιδί που έχει τον τσαμπουκά που χρειάζεται και την ποιότητα για να διαπρέψει με τα ερυθρόλευκα, με τον Βάσκο τεχνικό να έχει επανειλημμένως τονίσει πως τον πιστεύει και θα του δώσει ευκαιρίες, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά της Κ-19, που προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα και βρίσκονται στο ρόστερ.

Ο Κωστούλας, πέρα απ’ την εξαιρετική εμφάνιση του, έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ομάδας. Σε ηλικία 17 ετών και 119 ημερών (γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 2007) ο ταλαντούχος επιθετικός έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης που μετέχει σε αγώνα των «ερυθρολεύκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Οι δύο ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν συμμετοχή σε μικρότερη ηλικία από εκείνον, είχαν αγωνιστεί στο ίδιο παιχνίδι το μακρινό 1961. Για την ακρίβεια την εντός έδρας ήττα με 3-2 απ’ την Ντινάμο Ζίλινα της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας, στις 22 Νοεμβρίου 1961. Πρόκειται για τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος εκείνη τη μέρα ήταν 16 ετών και 291 ημερών και τον Κυριάκο Καλκιτανίδη, ο οποίος ήταν 17 ετών και 71 ημερών.

Ο Κωστούλας, πάντως, έγινε ο νεότερος τα τελευταία 63 χρόνια, μια και ξεπέρασε για λίγες μέρες τον Πίτερ Οφορίκουε, που είχε κάνει το ντεμπούτο με τη Μοζίρ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το καλοκαίρι του 1997. Ο Κωστούλας συνάμα έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε νεότερη ηλικία από άλλους παίκτες που είχαν καταγράψει συμμετοχή με τον Ολυμπιακό σε επίσημη εγχώρια διοργάνωση προτού κλείσουν τα 17. Ο λόγος για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Νέρι Καστίγιο, τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη, τον Χρήστο Λιάτσο, τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, αλλά και τον Αρη Σοϊλέδη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News