Παναθηναϊκός: Με σκληράδα στον άξονα και συνταγή... Τούμπας - Τα πλάνα του Αλόνσο για την ΑΕΚ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός σκοπεύει να πάει με σκληρή τριάδα στον άξονα.

Σε ρυθμούς ΑΕΚ ζει ο Παναθηναϊκός και ο Ντιέγκο από τη λήξη του αγώνα με τον Πανσερραϊκό την περασμένη Κυριακή, με τους «πράσινους» να προετοιμάζονται για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι, το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι (την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Ολυμπιακό).

Το ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε στη σέντρα του αγώνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έχει να κάνει με τα πλάνα του Ουρουγουανού προπονητή αναφορικά με την ενδεκάδα και όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα πάει με λογική… Τούμπας και σε αυτό το παιχνίδι.

Τρεις είναι οι ανοιχτές θέσεις μέσα στο μυαλό του Αλόνσο, οι δύο αφορούν τον άξονα και η άλλη τη δεξιά πλευρά της άμυνας και αν θα βάλει τον Μπάλντοκ ή τον Βαγιαννίδη.

Ο πρώτος είναι πλέον έτοιμος και έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση, ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε από ένα χτύπημα που «κληρονόμησε» από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο.

Οσον αφορά στη μεσαία γραμμή, με τα τωρινά δεδομένα ο Τάσος Μπακασέτας θα «θυσιαστεί» και δεν θα ξεκινήσει στο αθηναϊκό ντέρμπι. Στόχος του προπονητή των κυπελλούχων Ελλάδας είναι να παρατάξει ένα σφιχτό και «σκληρό» κέντρο κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να δούμε στο αρχικό σχήμα τους Αράο, Ουναχί και Τσέριν, ενώ θέση διεκδικεί και ο Μαξίμοβιτς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το βάρος πέφτει στο ανασταλτικό κομμάτι και στο να μην αφήσει την ΑΕΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ επί της ουσίας τον ρόλο του δημιουργού στο αυριανό παιχνίδι θα τον έχει ο Ουναχί.

Κατά τα λοιπά, ο Ντραγκόφσκι θα είναι στο τέρμα, ο Μλαντένοβιτς αριστερά στην άμυνα (ο Μαξ θα είναι εκτός λόγω του τραυματισμού του), οι Γεντβάι και Ινγκασον τα στόπερ, οι Πελίστρι και Τετέ στα δύο «φτερά» της επίθεσης και ο Φώτης Ιωαννίδης το «βαρύ όπλο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News