Δημήτρης Ράλλης: Ο 19χρονος που δικαιώνει τον Φαν Πέρσι και περιμένει το κάλεσμα από τον Γιοβάνοβιτς!

Ο Δημήτρης Ράλλης έκανε εντυπωσιακό σεφτέ με τη Χέρενφεν, απέδειξε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο ταλέντο και είναι απόλυτα θετικός στο να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδος…

Ψίθυροι υπήρχαν εδώ και χρόνια. Με τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, έμπαινε στις κουβέντες των μυημένων στα παιδιά του «αύριο» και αναφερόταν ως παίκτης του οποίου… θα ερχόταν η ώρα.

Και λοιπόν… ήρθε! Στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής, μεταξύ της Χέρενφεν και της Χέρακλες, κατέγραψε την τέταρτη επαγγελματική συμμετοχή της καριέρας του, ξεκινώντας για πρώτη φορά βασικός. Ο 19χρονος Ελληνας ομογενής, Δημήτρης Ράλλης, δικαίωσε απόλυτα τον θρυλικό Ρόμπιν Φαν Πέρσι και σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ το μοναδικό γκολ της ομάδας του!

Η Χέρενφεν έχει στις τάξεις της – και πλέον στην πρώτη της ομάδα – ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της φημισμένης ολλανδικής βιομηχανίας ποδοσφαιριστών. Το καλό, όμως, είναι ότι με τις σωστές ενέργειες, τα ταλέντα του μπορούν να αξιοποιηθούν και από την εθνική μας ομάδα!

Η νέα ΕΠΟ, μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουν κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πήραν τον 21χρονο Χρήστο Ζαφείρη από τα… χέρια της Νορβηγίας, διεκδικούν τον τρομερό 16χρονο της Γκενκ, Κωνσταντίνο Καρέτσα, και δείχνουν διάθεση για την ενίσχυση της «γαλανόλευκης» με ταλαντούχους νέους, που θα μπορέσουν – άμεσα ή αργότερα – να φτιάξουν έναν ποιοτικό κορμό με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Δημήτρης Ράλλης, δε το κρατά… μυστικό. Θέλει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας και λέει χαρακτηριστικά στο SportDay.gr:

 «Θα ήταν τιμή μου»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επιθετικός έχει δεχθεί διερευνητικές κρούσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο παρελθόν, όμως όχι κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Ο ίδιος, πάντως, περιμένει το κάλεσμα, στο οποίο δεν πρόκειται να είναι αρνητικός.

Παρά τον ανταγωνισμό…

Η βασική θέση του Ράλλη είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού. Παραδόξως, η εθνική μας ομάδα είναι απόλυτα πλήρης στην «αιχμή του δόρατος», ωστόσο αυτό δεν αφαιρεί από το πόσο σημαντική – ή μάλλον απαραίτητη – είναι η εξασφάλιση των υπηρεσιών του.

Αφενός, είναι μόλις 19 ετών. Δηλαδή πέντε χρόνια μικρότερος από τον Ιωαννίδη, έξι από τον Παυλίδη, έξι από τον Δουβίκα και έντεκα από τον Γιακουμάκη. Αφετέρου, τα προσόντα του, αλλά και ο τρόπος που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, φανερώνουν ότι μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις, όπως εκείνη του αριστερού εξτρέμ. Εκεί έπαιξε, μάλιστα, στις δύο πρώτες του ολιγόλεπτες συμμετοχές κόντρα στον Αγιαξ και την Ουτρέχτη.

Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, κάνει πολλά πράγματα στο χορτάρι, μιλά άπταιστα ελληνικά και αγαπά τη χώρα. Είναι μία ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εθνική μας!

Τα λόγια του Φαν Πέρσι

Ο προπονητής της Χέρενφεν και θρυλικός επιθετικός των «Οράνιε», Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ξέρει καλά – αν μη τι άλλο  – να ξεχωρίζει έναν ταλαντούχο σέντερ φορ. Μετά τον τραυματισμό του Νικολαέσκου, επέλεξε να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» στον Ράλλη, αντί να πάει σε κάποια από τις άλλες επιλογές του. Τον δικαίωσε… και με το παραπάνω.

«Εκανε φοβερή δουλειά στην προπόνηση. Δεν υπάρχει «ιεραρχία» και δεν κοιτάζω τα στάτους. Κοιτάζω την προπόνηση και αξιολογώ καθημερινά με τους βοηθούς μου. Ενιωθα ότι ο Ράλλης είναι έτοιμος.

Είναι τρομερά εντυπωσιακό να είσαι τόσο νέος και να παίζεις έτσι στο ντεμπούτο σου, να δουλεύεις τόσο σκληρά και να βάζεις ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τα είπε… όλα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News