Ολυμπιακός: Ας μιλήσουμε για τον Μουζακίτη

Ολυμπιακός: Ας μιλήσουμε για τον Μουζακίτη

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση με τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, σε ένα ματς όπου ο Χρήστος Μουζακίτης πήρε την σκυτάλη από τον Μπάμπη Κωστούλα κι έδειξε πολλά. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά μια νίκη κόντρα στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ρόντινεϊ, Αγιούμπ Ελ Καμπί έβαλαν δύο σημαντικά γκολ για να πετύχει ο Ολυμπιακός αυτό που ήθελε κόντρα στον ανταγωνιστικό φέτος Ατρόμητο.

Το πρώτο θετικό ήταν πως ο Ολυμπιακός έκανε το ματς να φαίνεται εύκολο, ενώ δεν ήταν, με το πάθος αλλά και τη σωστή τακτική του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Η ομάδα του Περιστερίου είναι επικίνδυνη, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν επιτέλους κάτι από την φετινή ποιότητα που έχουν σαν ομάδα.

Ο Ολυμπιακός και το… διαμάντι με την ονομασία Χρήστος Μουζακίτης

Ξεπερνώντας τα προφανή, της αντίδρασης ενόψει και των αγώνων με Μπράγκα, του Κάρλος Καρβαλιάλ και τον Παναθηναϊκό, για τον Ολυμπιακό εκείνο που πρέπει να μετρήσει περισσότερο είναι η παρουσία του Χρήστου Μουζακίτη.

Ο 18χρονος μέσος είναι ένα ακόμα golden boy της ομάδας Νέων, η οποία πέρσι κατέκτησε το UEFA Youth League. Πήρε την ευκαιρία από τον Μεντιλίμπαρ να παίξει σε ένα ματς που ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Ποιος ξέρει τι θα γράφονταν τώρα αν ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει αποτέλεσμα!

Πήρε άριστα ο Μουζακίτης γιατί…

Σε αυτό το ειδικό παιχνίδι αγωνίστηκε ο Χρήστος Μουζακίτης και πήρε Α’ με πολλούς τόνους. Σε μια πειραματική ενδεκάδα, αν και αυτό δεν φάνηκε καθόλου στο ματς. Δεν ήταν μόνο η ασίστ που έδωσε στο γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί (τρομερή η κίνηση του Μαροκινού μπόμπερ, απέδειξε γιατί είναι κορυφαίος στράικερ μέσα στη μεγάλη περιοχή), αλλά η γενικότερη παρουσία του στο κέντρο.

Συμμετείχε στην δημιουργία λες και είναι μέλος του κορμού των «ερυθρόλευκων» καιρό τώρα. Έκλεισε πολλές τρύπες κι έκοψε την φόρα του Ατρόμητο στο να γίνει απειλητικός, ουκ ολίγες φορές. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται αν κόβει την μπάλα ή την διεκδικεί με κάποιο αντίπαλο, αλλά είναι και ο τρόπος που κινήθηκε στο χώρο ευθύνης του.

Ο Χρήστος Μουζακίτης τα έκανε όλα αυτά απέναντι στον ανταγωνιστικό Ατρόμητο κι έδειξε πως μπορεί να βρει ρόλο στην ομάδα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος το έχει στο πρόγραμμα αυτό, το έκανε σχεδιασμένα απέναντι στον Ατρόμητο. Είναι μετρ στο εξελίσσει νεαρούς παίκτες.

Έχει κάνει την αρχή με τον Μπάμπη Κωστούλα και τώρα έβαλε στο… κόλπο και τον Χρήστο Μουζακίτη.

Ο εξτρέμ… Ρόντινεϊ

Σίγουρα δεν είναι ώρα να πέσουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, γιατί αυτά τα παιδιά θέλουν και την διαχείριση τους για να μην καούν.

Ωστόσο ο διεθνής μέσος, αλλά και οι υπόλοιποι νεαροί που πλαισιώνουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας, το έχουν για να παίξουν και να προσφέρουν και να μην μείνουν απλά τα αιώνια κλασικά ταλέντα που θα χαθούν σε βάθος χρόνου.

Όσο για τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο, αν αξιολογηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για τη συνέχεια. Φυσικά μαζί με μια υπόκλιση στον Ρόντινεϊ. Ήταν εξαιρετικός σαν εξτρέμ κι έδειξε πως πρέπει να παίζεται η θέση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News