Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Θριαμβευτική επανεκλογή της Σοφίας Σακοράφα

Τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους προς την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα με πλειοψηφία, που ξεπέρασε το 60%

Η Σοφία Σακοράφα επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σχεδόν 3,5 χρόνια μετά την πρώτη εκλογική της νίκη, τον Μάρτιο του 2021, με 145 ψήφους, έναντι 53 του Κωνσταντίνου Φίλη και 29 του Γιάννη Νικολάου.

Μετά την επισημοποίηση της νίκης της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου. Το συντριπτικό αποτέλεσμα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση του έργου της απερχόμενης διοίκησης της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην τεράστια συμμετοχή του κόσμου του στίβου στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που αποτελεί ατράνταχτο μάρτυρα του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για τα κοινά. Αυτή η συμμετοχή μετατρέπει επίσης αυτό το 60% σε πραγματικό ποσοστό και αποτελεί ισχυρό μήνυμα αποδοχής της πολιτικής μας.

Παραλάβαμε τη διοίκηση πριν από τριάμισι χρόνια εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και μετά το lock down λόγω της πανδημίας, αλλά καταφέραμε να βοηθήσουμε τον ελληνικό στίβο, όχι απλά να σταθεί στα πόδια του, αλλά και να κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός οργανωτικά, οικονομικά και αγωνιστικά.

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε. Ολοι μαζί – και το εννοώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου – σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και παλεύουμε για ένα ακόμα καλύτερο αύριο, για να αποκτήσει το αγαπημένο μας άθλημα τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων».

Και τα  20 μέλη που εκλέχτηκαν υποστηρίχθηκαν από την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα. Αναλυτικά τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου:

1. Κεντέρης Κωνσταντίνος 142

2. Κελεσίδου Αναστασία 129

3. Γιατρουδάκης Γεώργιος 114

4. Αργειτάκη Πολυξένη 112

5. Μυστακίδης Ιωάννης 108

6. Λιούμπας Ιωάννης 104

7. Χαχάμης Δημήτριος 103

8. Καρατζά Κονδυλία 102

9. Ζήκας Βασίλειος 101

10. Γαλάνη Κυριακή 97

11. Αναστοπούλου Λαμπρινή 95

12. Πετσούλας Ιάκωβος 95

13. Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος 93

14. Χασκής Αθανάσιος 91

15. Νικολετοπούλου Ευγενία 90

16. Ψωμιάδης Ιωάννης 89

17. Παπαδιάς Χαράλαμπος 88

18. Καλαντζής Γεώργιος 82

19. Συμεωνίδης Γεώργιος 77

20 Καρανάσσος Βασίλειος 71

Εντυπωσιακή ήταν η επανεκλογή της Τασούλας Κελεσίδου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπής με 167 ψήφους. Η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της δισκοβολίας θα είναι για δεύτερη θητεία στη θέση της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News