Γιώργος Χελάκης: Γιατί σώνεται το λάδι στο καντήλι του Ντιέγκο Αλόνσο...

Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Η ιδιαίτερη συζήτηση του Αλόνσο με τον Αλαφούζο

Oσα θα διαβάσετε παρακάτω, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το ντέρμπι των «αιωνίων» την ερχόμενη Κυριακή. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Τα ντέρμπι έχουν δική τους αυτονομία και δεν είναι απαραίτητο το αποτέλεσμά τους να σχετίζεται με την εικόνα που είχαν οι αντίπαλοι στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλωστε, ούτε ο Ολυμπιακός είναι σε κάποια καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στο κείμενο που ακολουθεί το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε ότι οι «πράσινοι» πάσχουν αγωνιστικά. Οτι άλλα δείχνει το πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ τους κι άλλα βλέπουμε στο χορτάρι.

Για την ακρίβεια όσα βλέπουμε στο χορτάρι δεν τα καταλαβαίνουμε. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς παίζει ο Παναθηναϊκός. Ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή. Μένουμε στις διαβεβαιώσεις ότι ο Αλόνσο είναι πολύ εργατικός προπονητής, που δουλεύει πολύ κι επίμονα. Το συνομολογούν μία σειρά από παίκτες της ομάδας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ορισμένοι από αυτούς που δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του προπονητή τους. Ο.Κ.», οι παίκτες το λένε και κάτι ξέρουν για να το λένε. Ομως… λάδι πολύ κι από τηγανίτα τίποτα.

Πάνω σε τι δουλεύει ο Ουρουγουανός προπονητής και γιατί αυτό που δουλεύει δεν φαίνεται; Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι ευχαριστημένος διότι οι παίκτες του είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα. Μάλιστα. Δουλειά πολλή πέφτει, αφοσίωση απ’ τους παίκτες υπάρχει, τότε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Τόσο δυσνόητα είναι αυτά που διδάσκει ο Ντιέγκο Αλόνσο κι οι παίκτες του δυσκολεύονται να τα κατανοήσουν και να τα εφαρμόσουν; Ποδόσφαιρο είναι, όχι μαθηματικές εξισώσεις με δύο αγνώστους. Έχει περάσει καιρός από τότε που άρχισαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις κι η εικόνα της ομάδας του «τριφυλλιού» δεν βελτιώνεται. Έχουμε μείνει στο «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Τόσο και τόσοι καλοί παίκτες και μία τόσο άσχημη αγωνιστική εικόνα.

Να κάνει μία -δύο ντρίμπλες για να ξεμαρκαριστεί ο Τετέ, να πάρει την μπάλα μακριά απ’ την περιοχή και να μπουκάρει ο Ιωαννίδης. Ευτυχώς που βοήθησε ο Τζούρισιτς και καθάρισε στο ματς με τον Πανσερραϊκό.

Τόσο και τόσοι καλοί παίκτες και μία τόσο άσχημη αγωνιστική εικόνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευθύνη πέφτει πάνω στους ώμους του Ντιέγκο Αλόνσο. Εφόσον αυτή η εικόνα δεν διορθώνεται, η ευθύνη φεύγει απο τους ώμους του προπονητή και περνάει στους ώμους του ιδιοκτήτη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News