Ανδρουλάκης: «Εγώ δεν είμαι ούτε πρίγκιπας, ούτε αλαζόνας, ούτε φευγάτος»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών, μίλησε στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» μεταξύ άλλων για τα υποψήφια μέλη για την αρχηγεία του κόμματος, και την προοπτική εκλογής πρωθυπουργού από αυτό.

Αρχικά, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πως «οι εκλογές γίνονται γιατί υπάρχει ένα δίλημμα: ή θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, που δεν είναι πια κόμμα-συμπλήρωμα, με παρουσία εντός κι εκτός Βουλής απέναντι στη ΝΔ, ή όλα αυτά που πετύχαμε θα μπουν υπό αμφισβήτηση». Μάλιστα, ανέφερε ότι το κόμμα όχι μόνο δεν οδηγήθηκε στη σύνθλιψη, αλλά «έσπασε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» για τρίτη φορά μετά το 1977 και το 2012.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και τα δύσκολα πίσω μας. Πετύχαμε μεγάλες νίκες στην αυτοδιοίκηση, είμαστε ένα κόμμα το οποίο είναι δεύτερο σε όλη την περιφέρεια μαζί με τη Θεσσαλονίκη και πλέον έχουμε το χρώμα μας στον πολιτικό χάρτη. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί πλέον να εκλέξει πρωθυπουργό, πράγμα που αν το λέγαμε πριν λίγα χρόνια, θα γελούσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», όπως είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ ως η δύναμη των μεγάλων πολιτικών αλλαγών.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τυχόν ολιγωρία συνυποψηφίων προέδρων που προέρχονται από την Α’ Αθήνας επειδή «ετοιμάζονταν για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως αυτό θα το κρίνει ο κόσμος της παράταξης, «όταν το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε 60 περιφέρειες της Ελλάδας είναι η Α’ Αθήνας». Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν έδειξε ποτέ πολιτική αλαζονεία ούτε πάθος για την εξουσία, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι πήγε αμέσως σε εκλογές όταν του ζητήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News