Υπεράνω Ολων: Ο Ολυμπιακός έχει το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών

Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη χρόνο, μέχρι να βρουν οι παίχτες τον ρόλο τους στα συστήματα και μέχρι να μπουν όλοι, να βρει ρυθμό και ο Μπαρτζώκας να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Εξηγει ο Υπεράνω Ολων

Το πρώτο μεγάλο ματς ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ , έληξε όπως και πέρσι υπέρ του Ολυμπιακού.

Όλα τα ματς που θα ακολουθήσουν ανεξαρτήτως έδρας, θα είναι μεγάλα. Οι λεπτομέρειες θα είναι αυτές που θα κρίνουν τον νικητή σε όλες σχεδόν τις αναμετρήσεις.

Και οι δυο ομάδες είναι τέτοια εποχή και φυσιολογικό ανέτοιμες, και κυρίως ο Ολυμπιακός που οι προσθήκες είναι περισσότερες, πέρα από το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τόσο προβλήματα τραυματισμών ( Φαλ, Μιλουτίνοφ, Έβανς) , όσο και ομοιογένειας. Και μην ξεχνάμε ότι τα ματς την Ελλάδα δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτά της Ευρωλίγκα.

Γιατί και οι δυο ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν τους 6+1 ξένους που θα αγωνίζονται, εν αντιθέσει με την Ευρωλίγκα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι! Αν κάποιος πρέπει να προβληματιστεί αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Γιατί έχασε με τους Φουρνιέ και Βιλντόζα, εκτός κλίματος που ήταν και λογικό.

Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη χρόνο, μέχρι να βρουν οι παίχτες τον ρόλο τους στα συστήματα και μέχρι να μπουν όλοι, να βρει ρυθμό και ο Μπαρτζώκας να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Στα θετικά του Ολυμπιακού η εμφάνιση των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, που έπαιξαν σαν να μην έλειπαν ούτε μια μέρα, και ο καταπληκτικός Πετρούσεφ.

Δικαιώνοντας αυτούς που τους έφεραν, αυτόν που τους κράτησε, και ξεφτιλίζοντας αυτούς που έλεγαν ότι περισσεύει. Την ίδια ώρα που προσωπικά επέμενα ότι ο Πετρούσεφ όχι απλά έπρεπε να μείνει, αλλά από αυτόν να ξεκινάει το ρόστερ.

Με την λογική ότι, εκτός από 4αρι , θα μπορούσε άνετα να παίξει και ως 5αρι, «απελευθερώνοντας» μια θέση ξένου, σε άλλη θέση, για το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά που δεν έχει κανείς από τα κλασσικά 5άρια του Ολυμπιακού Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράϊτ. Είναι γρήγορος, κατεβάζει άνετα και την μπάλα, έχει τρίποντο, είναι καλός και στα ριμπάουντ, και βγάζει εκτός ρακέτας τον αντίπαλο ψηλό, ανοίγοντας διαδρόμους για τους υπόλοιπους.

Μια φροντ λάϊν ειδικά για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, με Βεζένκοφ, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ και Μιλουτίνοφ, Ράϊτ, δεν υπάρχει απλά. Με το βάρος της επιλογής να πέφτει στον Μπαρτζώκα ποιον θα κόψει από το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών. Με τους Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Μήτρου Λονγκ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, να αποτελούν τον Ελληνικό κορμό. Και τους Βιλντόζα, Γκος, Μακ Κίσικ, να είναι οι υπόλοιποι ξένοι.

Υ.Γ.1… Όταν μιλάνε για επαγγελματική διαιτησία εννοούν τον Ντιφάλα;

Υ.Γ.2… Ο τρόπος που αντιμετώπισαν το Σούπορ Καπ δείχνει αν και πόσο τους ενδιέφερε η κούπα.

Υ.Γ.3… Ειλικρινά τώρα; Τους αδίκησε η διαιτησία;

Υ.Γ.4… Οι Αγγελόπουλοι χαιρέκακοι; Να θυμηθούμε μήπως τις δηλώσεις του για τον Θανάση;

Υ.Γ.5… Το να ζητάει συνέχεια συγνώμη για όσα κάνει, ας κάτσει να σκεφτεί πρώτα πριν ξανακάνει οτιδήποτε, αν αυτά που έκανε του στερούν την χαρά του αθλήματος και όχι «άλλοι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News