Λανουά: «Κόκκινη στον Μπρόρσον για το μαρκάρισμα στον Γουίλιαν»

Ο Στεφάν Λανουά προχώρησε στην καθιερωμένη ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής της Super League

Ο Στεφάν Λανουά  έκανε την καθιερωμένη ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής της Super League.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ ανέφερε πως το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν σωστή απόφαση, ενώ θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Μπρόρσον σε μαρκάρισμα στον Γουίλιαν, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Φάληρο.

Η ανάλυση του Λανουά:

Για το χέρι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μετά από σέντρα ο παίκτης αμύνεται με το αριστερό του χέρι σε οριζόντια θέση, παίρνοντας το ρίσκο να αγγίξει την μπάλα. Πέναλτι. Το χέρι είναι μακριά από το σώμα, πάνω από τον ώμο. Αφύσικη κίνηση του αμυνόμενου. Παρέμβαση του VAR αν ο διαιτητής δεν καταλόγιζε το πέναλτι».

Για τον έλεγχο για κόκκινη στον Μπρόρσον στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος: «Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου, με προβολή από πίσω. Με μεγάλη ένταση. Γυρνώντας τον αστράγαλο του με το αριστερό του γόνατο. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR (όπως και έγινε) και κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο φάουλ».

Για το πέναλτι που πήρε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Αστέρα AKTOR: «Μετά από σέντρα ο επιτιθέμενος παίρνει την κεφαλιά και ένας αμυνόμενος που βρισκόταν πολύ κοντά, ακουμπάει την μπάλα με το αριστερό του χέρι. Κανένα πέναλτι. Το χέρι είναι κοντά στο σώμα. Η κίνηση του αμυνόμενου είναι φυσική».

Για μαρκάρισμα του Νους στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα βίαιης επαφής, όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη κατά του αντιπάλου του. Εδώ πατάει και με τα δύο πόδια του πόδι του αντιπάλου του χωρίς πρόθεση να παίξει την μπάλα και με μεγάλη ένταση. Το VAR έπρεπε να παρέμβει για μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News