Νίκος Σαρίδης: Στην πιλοτή, πάντως, όλα καλά

Εχουν σημειωθεί και χειρότερα από έναν αγωνιστικό παροπλισμό σαν του Βαγιαννίδη, όπως η ιστορία κάποτε με τον Ακη Ζήκο και τον Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ.

Mέχρι το ματς με τον Πανσερραϊκό, ο Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν ο βασικός κι αδιαφιλονίκητος δεξιός  μπακ του Παναθηναϊκού. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ωστόσο, δεν μπήκε καν στην αποστολή, ενώ σήμερα, που οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Μπάνια Λούκα, ο 23χρονος παίκτης έμεινε πάλι εκτός. Κι επειδή τραυματισμός δεν αναφέρθηκε ποτέ, τι κάνει… νιάου νιάου στα κεραμίδια. Είναι ευνόητο πως η ΠΑΕ δεν θα το επιβεβαιώσει ποτέ ότι ο ποδοσφαιριστής μπήκε στο «ψυγείο» επειδή δεν αποδέχτηκε την πρότασή της για επέκταση του συμβολαίου του.

Για να είμαστε δίκαιοι με τον Γιάννη Αλαφούζο, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ιδιοκτήτης ομάδας, ο οποίος υποβάλλει σε παρόμοιο καψώνι παίκτη που αρνήθηκε να υπογράψει ανανέωση της συνεργασίας, χωρίς φυσικά αυτό να νομιμοποιεί ηθικά τέτοιες πρακτικές. Πρόκειται για μετεξέλιξη εκείνης της παλιάς προεδρικής λογικής τού «θα σου καρφώσω το δελτίο στον τοίχο». Πάντως, έχουν σημειωθεί και χειρότερα από έναν αγωνιστικό παροπλισμό σαν του Βαγιαννίδη, όπως η ιστορία κάποτε με τον Ακη Ζήκο και τον Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ.

Ο μετέπειτα μέσος της Μονακό είχε ανακοινώσει μία ωραία Πέμπτη του Νοεμβρίου ότι είναι άκυρη η προφορική συμφωνία του για νέο συμβόλαιο και το Σάββατο το αυτοκίνητό του έγινε παρανάλωμα του πυρός στην πιλοτή του σπιτιού του.

Για να είμαστε δίκαιοι και με τον Ντιέγκο Αλόνσο, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος προπονητής που υπάκουσε στα κελεύσματα του αφεντικού και χωρίς να  συντρέχουν αγωνιστικοί λόγοι έθεσε ποδοσφαιριστή στο περιθώριο. Ειδικά έτσι πιεσμένος που είναι αυτή την εποχή ο Ουρουγουανός, τι πόδι να πατούσε; Πώς; Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η πλευρά Βαγιαννίδη την υπολόγισε αυτή την εξέλιξη. Διότι, αν εμμείνει σε απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης κι εφόσον δεν υπάρξει νέα -βελτιωμένη- προσφορά απ’ τον Αλαφούζο, ο Βαγιαννίδης μάλλον δεν θα παίξει ξανά φέτος. Εχασε ο παίκτης μία σεζόν το 2020-21, όταν επέλεξε την Ιντερ, για την οποία ήταν ξεκάθαρα ανέτοιμος, ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε και (όλα κι όλα) δύο λεπτά με τη Σεντ Τρούιντεν, στην οποία είχε πάει δανεικός, έχασε μία δεύτερη σεζόν (2021- 22), όταν επέστρεψε στο «τριφύλλι» κι έπαιξε κυρίως στη Super League 2 με τον Παναθηναϊκό Β’ κι όπως πάει θα χάσει και τρίτη. Σαν πολλές δεν μαζεύονται για έναν 23χρονο;

Εκτός αν η πλευρά Βαγιαννίδη θεωρεί «δεμένο τον γάιδαρο», που σημαίνει ότι οι ακριτομυθίες για «φλερτ» με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ κρύβουν κάποια αλήθεια.

Προσόντα φυσικά και διαθέτει ο διεθνής μπακ και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον έχουν παραλληλίσει με τον Σεϊταρίδη, κυρίως λόγω θέσης, σιλουέτας και στυλ με τον παλαίμαχο άσο.

Πάντως, στα 23 ο Γιούρκας είχε αναλάβει σε Euro να μαρκάρει τον τεράστιο Τιερί Ανρί και τον είχε «βιδώσει», ενώ αν γινόταν κάτι αντίστοιχο σήμερα κι αν έβαζαν τον Βαγιαννίδη «βεντούζα» στον Κιλιάν Εμπαπέ λ.χ., δύσκολα θα μπορούσε ν’ αντεπεξέλθει. Κακά τα ψέματα, αμυντικά έχει ακόμη θέματα. Είναι, όμως, ένα ταλέντο που -τουλάχιστον στην Ελλάδα- καμία ομάδα δεν μπορεί να το προσπεράσει.  Εξάλλου, τίποτα δεν δεσμεύει τον επόμενο προπονητή του να τον εμπιστευτεί κι ως χαφ-εξτρέμ. Οπως τίποτα δεν εμπόδισε την περασμένη Κυριακή τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βάλει τον Ροντινέι σε ανάλογο ρόλο, με τον Κοστίνια από πίσω του.

Οσο για τον αντικαταστάτη του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό, τον Μπάλντοκ, με την ΑΕΚ φάνηκε ανέτοιμος. Να τον δούμε κι απόψε κόντρα στην Μπόρατς, αλλά κυρίως την Κυριακή κατά του Ολυμπιακού – αν φυσικά αγωνιστεί βασικός και στα δύο ματς και δεν επιλέξει ο Αλόνσο το χαρτί του Κώτσιρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News