Γκαρθία: «Ο Ολυμπιακός η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα – Μεντιλίμπαρ και Βαλβέρδε έχουν παρόμοιο στυλ»

Σε μέσο της πατρίδας του, της Ισπανίας, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ντάνι Γκαρθία, παραθέτοντας μερικές ενδιαφέρουσες ατάκες.

Ο Ντάνι Γκαρθία αποτελεί έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή, τον οποίο εμπιστεύεται πολύ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός κεντρικός μέσος, σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, παρέθεσε τις ομοιότητες του τρόπου προπόνησης του νυν προπονητή του, με τον πρώην του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πιο συγκεκριμένα, ο 34χρονος χαφ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πως χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο προσαρμογής, για να νιώσει ότι βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Για τους πρώτους μήνες στην Ελλάδα:

«Η περιπέτεια, για να το θέσω έτσι, είναι πολύ καλή σε οικογενειακό επίπεδο, είμαστε πολύ άνετοι, έχουμε κάνει γκρουπ με άλλους Ισπανούς που παίζουν σε άλλες ομάδες και συναντιόμαστε συνήθως τα απογεύματα. Πηγαίνουμε με την κόρη μου που είναι τριών μηνών, οι άλλοι πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο πάρκο και πίνουμε έναν καφέ, μιλάμε κτλ.

Σε αθλητικό επίπεδο, είχα έναν τραυματισμό την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας όταν ένιωθα καλά, ανάρρωσα σε πέντε εβδομάδες και έχω ήδη ξεκινήσει να παίζω, όπως στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος. Ποδοσφαιρικά είμαι σε καλό επίπεδο, αλλά σε φυσικό επίπεδο είναι ακόμα αντιληπτό ότι δεν έχω κάνει preseason και έχω ενοχλήσεις στη γάμπα μου».

Για τις αλλαγές στο περιβάλλον και στη χώρα:

«Ναι, για να δούμε, υπήρχαν μέρες που έλεγα νοερά, ‘που πηγαίνεις, τι πας να κάνεις’; Αλλά πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Επίσης, από τότε που πήγα στην Ολλανδία με την ομάδα, η γυναίκα μου μου είπε ότι η κόρη μας κοιμόταν ήδη όλη τη νύχτα. Αυτό είναι ευλογία, γιατί από τότε έχουμε καταφέρει να κοιμηθούμε πολύ καλά.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, βρήκα ένα πρωτάθλημα που πίστευα ότι θα είχε χαμηλότερο επίπεδο. Είμαστε και ο Ολυμπιακός, που είναι η μεγάλη ομάδα εδώ στην Ελλάδα, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουν μια καλή ομάδα γιατί είναι τα 100 χρόνια του συλλόγου. Βλέπετε ότι πέρυσι κατακτήσαμε το Conference και τώρα όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν είμαστε ο αντίπαλος που πρέπει να κερδίσουν, για να το πω καλύτερα.

Σε κάθε παιχνίδι έχουμε εμείς βάρος, οι περισσότερες ομάδες κλείνονται πίσω και είναι δύσκολο να κερδίσουμε. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δεν έχουμε φτάσει στο καλύτερό μας επίπεδο ως ομάδα και παλεύουμε για αυτό».

Για τις προσδοκίες του:

«Λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν τόσο ο σύλλογος όσο και ο προπονητής για τον οποίο ήρθα, νιώθω υποχρεωμένος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να νιώσω καλά σωματικά τώρα. Είναι η χρονιά που κάνω τις περισσότερες προπονήσεις, για να νιώθω καλά γιατί δεν θέλω να απογοητεύσω τους ανθρώπους που με έχουν εμπιστευτεί».

Για το αν νιώθει πίεση στον Ολυμπιακό:

«Ναι μπορείς να το νιώσεις, γιατί βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου πώς αισθάνονται για τις ήττες και τις νίκες. Είμαι τυχερός που δεν διαβάζω τίποτα, ούτε μαθαίνω τίποτα από αυτά που λένε. Μιλάμε ισπανικά και αγγλικά στην ομάδα, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από ελληνικά. Οπότε περισσότερο από τις χειρονομίες και τις συμπεριφορές του κόσμου καταλαβαίνεις πόσο μεγάλος είναι ο Ολυμπιακός, γιατί κάθε φορά που είτε κάνεις κακό παιχνίδι είτε παίρνεις κακό αποτέλεσμα, τότε είναι που βλέπεις το μέγεθος της ομάδας».

Για το ντεμπούτο του στην Ευρώπη:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για το ντεμπούτο στην Ευρώπη, γιατί η Λιόν είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αλλά ναι, το αντιμετώπισα με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένιωσα καλά σε ατομικό επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι σε ομαδικό χρειαζόμαστε ακόμα ένα βήμα για να πάμε σε καλύτερο επίπεδο. Τώρα έχουμε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι με την Μπράγκα και νομίζω ότι είναι σημαντικό να αρχίσουμε να προσθέτουμε τρία γιατί τα εντός έδρας παιχνίδια θα είναι βασικά για την πρόκριση».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό:

«Μίλησα πολύ με τον Μεντιλίμπαρ, αν και περισσότερο για άλλα πράγματα παρά για το πρότζεκτ. Γιατί εκτός από το να είμαι στον Ολυμπιακό και να μπορώ να ζήσω μια εμπειρία εκτός πρωταθλήματος, η παρουσία του Μέντι εκεί ήταν πολύ σημαντική για μένα. Όχι μόνο γιατί με εμπιστεύτηκε, αλλά γιατί ξέρω ότι η καθημερινότητα μαζί του είναι σημαντική και διασκεδαστική.

Για μένα, στην ηλικία μου, το να πηγαίνω να προπονούμαι κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι θα το απολαμβάνω και ότι θα υπάρχει καλή αρμονία, δεν είναι το ίδιο με το να πηγαίνω σε μια ομάδα όπου ξέρεις ότι ένας προπονητής λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο Μέντι και ο Ερνέστο έχουν παρόμοιο τρόπο δουλειάς στην προπόνηση, μοιάζουν πολύ και για τον παίκτη είναι πολύ ευχάριστο. Σε καθημερινή βάση είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις στη δουλειά χαρούμενος. Όταν με κάλεσε ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά, δεν το είχα αποφασίσει, αλλά είχα αυτό τη σκέψη στο μυαλό μου. Είχε έρθει η ώρα να προχωρήσουμε γιατί τόσο η Αθλέτικ, οσο και εγώ είχαμε τις ίδιες αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσουμε ή όχι μαζί. Δεν το μετανιώνω γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου».

Για το αν θα ήθελε την Αθλέτικ για αντίπαλό του:

«Ήταν τρομερό. Στην κλήρωση, μέσω του γκρουπ στο WhatsApp, μου έλεγαν «ελπίζω να τύχουμε μαζί» και τους έλεγα ήδη ότι δεν ήθελα να τους δω ούτε ζωγραφιστούς. Όχι, όχι, δεν θα το ήθελα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News