Ολυμπιακός: Πρεμιέρα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, με πολλές φιλοδοξίες

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός, διαθέτοντας ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της ιστορίας του, ρίχνεται σήμερα (4/10 20:30) στην μάχη της Euroleague, στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Με μία απαιτητική δοκιμασία εκκινεί τις υποχρεώσεις του στην Euroleague ο Ολυμπιακός. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έχει ενισχυθεί πολύ σημαντικά και ευελπιστεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, φιλοξενείται από την πάντα ισχυρή, Φενέρμπαχτσε, με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο τζάμπολ της αναμέτρησης έχει οριστεί για τις 20:30 στο «Ulker Sports Hall», με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη στην διοργάνωση. Αλλωστε, διαθέτουν ένα από τα πληρέστερα, αν όχι το πληρέστερο, ρόστερ της ιστορίας τους, μετά τις προσθήκες των Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Βιλντόσα, Ντόρσει και Εβανς (αναρρώνει από τραυματισμό και αναμένεται να ενταχθεί τον Γενάρη), θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στην αναμέτρηση χωρίς τους «δίδυμους πύργους» του, Μιλουτίνοφ και Φαλ, ενώ απόντες θα είναι και οι Μήτρου – Λονγκ (έγινε πατέρας και παρέμεινε με την οικογένειά του) και Εβανς. Αντίθετα, επιστρέφει στην αποστολή ο ΜακΚίσικ, μετά τον αποκλεισμό του για το Σούπερ Καπ.

Από την άλλη μεριά, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποτελεί πάντα έναν δύσκολο αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι αμφότερες οι ομάδες έφτασαν μέχρι το final-4 της περασμένης σεζόν.

Τέλος, ο Τάιλερ Ντόρσει αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία άνηκε μέχρι πριν λίγους μήνες.

Οσα δήλωσαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την αναμέτρηση:

Μπαρτζώκας:

«Για την αρχή της χρονιάς έχει σημασία ο αντίπαλος. Κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, μέσα από κάθε προπόνηση, από κάθε παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό για την ετοιμότητάς μας, νομίζω όλες οι ομάδες πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι»

Γιασικεβίτσιους:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την έναρξη της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Μου έλειψε η Ulker Sports Arena. Ο αντίπαλος είναι πολύ καλός φυσικά. Αποτελεί τεστ για εμάς, αλλά ξεκινάμε με ένα δύσκολο ματς και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Ελπίζω οι οπαδοί να εκτιμήσουν όσα έκανε ο Ντόρσεϊ για τη Φενέρμπαχτσε. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, ως συνήθως»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News