Γιώργος Χελάκης: Το... λεπίδι στο λαιμό του Αλόνσο και το σοβαρό κενό που αφήνει ο Τσικίνιο

To «αιώνιο» ντέρμπι είναι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα ανεξάρτητα από την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων.

Δεν είναι ντέρμπι αποδείξεων. Για τον Παναθηναϊκό είναι ντέρμπι παραμονής της ομάδας στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι ντέρμπι προσωπικής επιβίωσης στον πράσινο πάγκο. Σχεδόν κανείς δεν στάθηκε στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας στο παιχνίδι της Βοσνίας.

Oλοι έμειναν στο άσχημο αποτέλεσμα. Είναι περίπου βέβαιο ότι με το ίδιο σκεπτικό θα αντικριστεί και το ντέρμπι απόψε. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για νίκη. Η ισοπαλία δεν θα είναι καν ένα θεμιτό αποτέλεσμα από τη στιγμή που θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί σε σχέση με τον πρωτοπόρο.

Ο Αλόνσο έχει μια τελευταία ευκαιρία αλλά κι ένα λεπίδι πάνω από το λαιμό του. Αν χάσει το ντέρμπι είναι πολύ πιθανό ο Γιάννης Αλαφούζος να του ανοίξει την πόρτα για να περάσει έξω. Από τη στιγμή που ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου κάνει για το ντέρμπι ο,τι έκανε και με τη Λανς γίνεται αντιληπτό πως ψάχνει για τη νίκη που θα έχει και χαρακτήρα εξιλέωσης.

Ξέρει πολύ καλά πως σε περίπτωση που στραβώσει το ματς εκείνος που θα ακούσει τα περισσότερα και πιο βαριά θα είναι ο ίδιος. Ρισκάρει πριμοδοτωντας την παρουσία των οπαδών στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σε ο,τι αφορά την εντεκάδα δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο Αλόνσο και να εκπλήξει. Πάνω στην σύγχιση και τον πανικό τα έχει δοκιμάσει όλα και τίποτα δεν έχει πιάσει σε βαθμό ικανοποιητικό. Για τον Μεντιλιμπαρ τα πράγμα- τα είναι πιο ξεκάθαρα. Θα ήταν κρυστάλλινα αν δεν μεσολαβούσε ο τραυματισμός του Τσικίνιο.

Παίκτης για να δώσει στη μεσαία γραμμή αυτά που δίνει ο Πορτογάλος δεν υπάρχει στην παρούσα φάση. Ο Σέρχιο Ολιβέιρα δεν μπορεί να πρεσαρει ψηλά κι ο Γιώργος Μασούρας δεν έχει τις οργανωτικές ικανότητες που απαιτεί η θέση. Αν ο Ολυμπιακός βρει λύση στο μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που του δημιουργεί η απουσία του Τσικίνιο θα έχει τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι. Σε κάθε περίπτωση ένα ντέρμπι «αιωνίων» δεν υπακούει στην αγωνιστική εικόνα που είχαν μέχρι τώρα οι ομάδες. Για το λόγο αυτό,είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News