Καλλιθέα-Αστέρας Τρίπολης 1-3: Σημαντική εκτός έδρας νίκη με γκολ του Μακέντα στο ντεμπούτο του

Ο Αστέρας κέρδισε την Καλλιθέα στη Λεωφόρο με 3-1, με ένα δεκάλεπτο φωτιά. Ο Μακέντα ήταν αυτός που τελείωσε το ματς σκοράρωντας το τρίτο γκολ της ομάδας της Τρίπολης.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης, κερδίζοντας την Καλλιθέα των 10 παιχτών στο <<Απόστολος Νικολαίδης>> με 3-1 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο εξαιρετικός κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, Μπαρτόλο ανοίξε το σκορ στο 19′, βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά, πριν έρθει η ισοφάριση της Καλλιθέας στο 45′ με πέναλντι του Τζιάνι. Νωρίτερα στο 28′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίχτες, λόγω αποβολής του Μουτίνιο, ύστερα από πάτημα στον Μπαρτόλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και αλλαγών, αυτό όμως δεν πτόησε την ομάδα του Μακελελέ, η οποία έβαλε δύο γκολ σε έξι λεπτά με Καλτσά πρώτα και Μακέντα. Ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού έκανε το ντεμπούτο του όσο καλύτερο γινόταν, παρόλο που μπήκε ως αλλαγή στο 59′.

Η πρώτη νίκη του Γάλλου τεχνικού, φέρνει τον Αστέρα στους 9 βαθμούς στην 7η θέση ενώ η Καλλιθέα χάνει έδαφος στην βαθμολογία, μένοντας στους 5 βαθμούς και στην 11η θέση.

Καθοριστικός στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού εκτός από τον Μπαρτόλο, αναδείχθηκε και ο Γάλλος νεαρός, Νταρνέλ Μπιλέ ο οποίος έκανε δύο σημαντικές επελάσεις, με την μια να είναι η ασίστ στον Καλτσά.

 

Το ματς:

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, μέχρι που ήρθε το γκολ του Αστέρα στο 19′ με τον Μπαρτόλο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων παρέλαβε την μακρινή πάσα του Κρέσπι, ο οποίος έπιασε την άμυνα της Καλλιθέας στον ύπνο βρίσκοντας τον σκόρερ και αυτός <<κρέμασε>> τον τερματοφύλακα, Μπαραγκάν.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι δυο παίχτες που συμμετείχαν στο γκολ, έκαναν ένα εντυπωσιακό 1-2 και αυτή την φορά ο Κρέσπι βγήκε τετ-α-τετ, όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Στη συνέχεια ο Χουχούμης, έκανε ένα βολέ από τα αριστερά της περιοχής που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Μερικά λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 28′, ο μέσος της Καλλιθέας Μουτίνιο πήρε κίτρινη κάρτα, μετά από πάτημα με τις τάπες στον Μπαρτόλο. Ο διαιτητής ενημερώθηκε από το VAR και ύστερα από εξέταση της φάσης, έδωσε κόκκινη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίχτες.

Στο 35′ η ομάδα της Τρίπολης απείλησε εκ νέου με τον Κρέσπι. Ο Ισπανός ύστερα από το 1-2 έκανε ένα ωραίο κοντρόλ της μπάλας, περνώντας τον αμυντικό αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, διότι ο αμυντικός έβαλε την κόντρα, κάνοντας λιγότερο δύσκολη την απόκρουση του Μπαραγκάν, που έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η Καλλιθέα που απειλήθηκε πολύ στο πρώτο μέρος, κατάφερε να πάρει πέναλντι κόντρα στην ροή λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Σο 45′ λοιπόν ο Βασιλόγιαννης παρέλαβε την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, παραπάτησε χάνοντας παράλληλα τον πλήρες έλεγχο της μπάλας όμως στην προσπάθεια που έκανε να την ξαναπάρει γκρεμίστηκε από τον Ντελί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζιανί. Ο Ιταλός έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία με το καθιερωμένο στυλ που ανέδειξε ο συμπατριώτης του, Τζορτζίνιο.

Με αυτό τον τρόπο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, παρόλο που το συγκρότημα του Μακελελέ ήταν καλύτερο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλές διακοπές, μικροτραυματισμούς, αλλαγές και καθόλου ποδόσφαιρο. Όταν παίχτηκαν επιτέλους κάποια διαδοχικά λεπτά κανονικής ροής, ο Αστέρα Τρίπολης ξαναπήρε το προβάδισμα στο 71′. Ο Νταρνέλ Μπίλε που μπήκε στο ματς ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα, έκανε επέλαση από αριστερά, πάτησε περιοχή και από την γωνία έκανε το γύρισμα στον Νίκο Καλτσά ο οποίος πλάσαρε από κοντά.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος επιχείρησε να κάνει το ίδιο και να βρει αυτή τη φορά τον Μπαρτόλο, δίχως επιτυχία λόγω της παρέμβασης του Μπαραγκάν.

Ο Φεντερίκο Μακέντα που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Αρκαδίας, έβαλε το τρίτο γκολ στο 77′ τελειώνοντας την υπόθεση νίκη. Ο Μπαρτόλο ήταν πάλι πρωταγωνιστής, αφού έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ και έβγαλε την χαμηλή σέντρα από τα αριστερά στον πρώην παίχτη του Παναθηναϊκόυ, ο οποίος πλάσαρε ενώ βρισκόταν στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Προς τα τέλη του παιχνιδιού, η ομάδα από την Αττική προσπάθησε να μειώσει με τον Ντιμπά, όμως το οριζόντιο δοκάρι εμπόδισε τους γηπεδούχους από το να βάλουν το δεύτερο τους γκολ.

 

 

ATHENS KALITTHEA: Μπαραγκάν, Σοϊρί, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ, Ματίγιεβιτς (46′ Τσιβελεκίδης), Ματίγια (65′ Εντιαγιέ), Ντιμπά (81′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (79′ Ντεμέτριους), Μουτίνιο, Βασιλόγιαννης (81′ Λουκίνας)

Προπονητής: Μάσιμο Ντονάτι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Αλάγκμπε (62′ Γκος), Ντέλι, Καστάνιο (67′ Τριανταφυλλόπουλος), Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ (59′ Καλτσάς), Άλχο, Μπαρτόλο, Κρέσπι (67′ Μπιγιέ), Άνταμ (59′ Μακέντα)

Προπονητής: Κλοντ Μακελελέ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News