ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου έκανε αυτά που ξέρει καλύτερα από όλους

Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε «περίεργη» κατάσταση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει αυτό που ξέρει να κάνει όσο λίγοι. Και κυρίως το κάνει με δηλώσεις. Στοχευμένες, μελετημένες, προαποφασισμένες.

Ο ΠΑΟΚ που δεν σκοράρει, που ζορίζεται, που έγραψε τρεις συνεχόμενες ήττες, που δεν μπορεί να κερδίσει ομάδα παίζοντας για 45 λεπτά με παίκτη παραπάνω, που δεν σκοράρουν οι φορ του, που είναι ντεφορμέ πολλά από τα «αστέρια» του, είναι πρώτος. Είναι μόνος πρώτος στο +2 από Αρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και στο +7 από τον Παναθηναϊκό.

Και την ώρα που γίνεται όλο αυτό, πρώτο θέμα είναι οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. «Γιατί είπε όσα είπε;».  «Σε ποιους εντός ομάδας απευθύνεται;» . «Έχει κόντρα με τον Ιβάν Σαββίδη;». «Αυτό που είπε για να «κάνει βαλίτσες για Βουκουρέστι», τι εννοεί; Παίζει να φύγει».

Για να μπείτε στη συζήτηση, αυτές είναι οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, αρχικά για την αναμέτρηση Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2 και την εικόνα της ομάδας του:

«Όταν κάνεις τόσες αλλαγές ουσιαστικά ξεκινάς από το μηδέν, ίσως και πιο πίσω. Και όταν το κάνεις αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν γίνονται μέσα σε ένα βράδυ οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοματισμούς, οι σχέσεις όλων πρέπει να ξαναχτιστούν.

Από όλα τα χρόνια που δουλεύω το Νοέμβριο αποκτάμε χημεία. Ανεξάρτητα με την ποιότητα των παικτών, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε ποδοσφαιριστές από διαφορετικές κουλτούρες. Άλλος από ανατολική Ευρώπη, άλλος από βόρεια Ευρώπη, άλλος από δυτική Ευρώπη. Είναι εύκολο να χαλάς κάτι και πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις κάτι.

Ήμασταν τυχεροί που μπήκαμε στο Europa League, που είχαμε μια βάση παικτών από πέρσι και έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού.

Είχαμε δύο ευρωπαϊκά ματς με πολλές ευκαιρίες και κάναμε λάθη που τα πληρώσαμε επειδή αυτά συμβαίνουν όταν χτίζεται η ομάδα.

Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι εάν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία».

Ακολούθως ρωτήθηκε αν νιώθει πως δεν αναγνωρίζεται η δουλειά του και είπε:

«Είμαι ήρεμος με καθαρό μυαλό και ψυχή. Έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω.

Δεν λέω ότι θα πάρουμε τίτλο ή το Europa League. Λέω όμως ότι θα δουλέψουμε.

Πρέπει να έχουμε ισορροπία και δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, να της βάζουμε τεράστια πίεση, γιατί έτσι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστές σχέσεις, γιατί δίνεται χώρος σε πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα και επηρεάζουν την ομάδα.

Το ποιος είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, ποιος όχι. Δε μιλάω για τον ΠΑΟΚ μόνο. Γενικά στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό.

Το πιο δυνατό σημείο μας είναι η ισορροπία».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους. Συγκέντρωσε όλα τα φώτα επάνω του. Εχει πολλάκις αποδείξει πως όταν το κάνει αυτό, του «βγαίνει». Δεν θέλει να ασχολούνται με τους παίκτες του, με την ομάδα του. Θέλει όλοι να ασχολούνται με εκείνον και εκείνος να ασχολείται με όλα. Ετσι (μας) έχει δείξει οτι λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια. Και του βγαίνει. Ας το παραδεχτούμε. Δε σου λέω να τον παραδεχτούμε, αλλά να το παραδεχτούμε.

Στις αναμετρήσεις με Κλαμπ Βουκουρεστίου και Λεβαδειακό, ο Λουτσέσκου είχε 21 διαφορετικούς βασικούς.  Είχε, δηλαδή, τον Κοτάρσκι κάτι από τα δοκάρια, και παρέταξε δυο διαφορετικές 10άδες.

Ακραίο; Ακραίο. Το έχει κάνει ξανά; Ναι. Γιατί το κάνει; Το λέει. Το φωνάζει. Διότι αυτός είναι, έτσι δουλεύει, Ετσι νιώθει καλά. Εχει στείλει συγκεκριμένο μήνυμα στα αποδυτήρια του και αυτό που λέει, το κάνει.

Ο Λουτσέσκου είπε πως ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει χημεία το Νοέμβριο. Και το είπε το καλοκαίρι του 2017, όταν πρωτοδούλεψε τον ΠΑΟΚ και αυτό γίνεται κάθε φορά. Μένει να δικαιωθεί και φέτος. Και μέχρι τότε, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News