ΑΕΚ: Το πρόβλημα της τελικής, αντί να λύνεται, μεγαλώνει...

Η ΑΕΚ ψάχνει τον τρόπο να σκοράρει τις φάσεις που δημιουργεί, και δεν τον βρίσκει…

Το «διπλό» στο Αγρίνιο ήταν ζητούμενο για την ΑΕΚ, προκειμένου να πάει με ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση στη διακοπή που έρχεται. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη νίκη τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ δημιούργησε καθαρές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα. Στο πλασέ του Πινέδα στο 8′ από πλεονεκτική θέση που έφυγε πάνω απ’ το οριζόντιο, στην άστοχη κεφαλιά του Πιερό στο 19′, στο σουτ του Πινέδα, που κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το κάθετο στο 51′ και στην προβολή του Πιερό από κοντά στο 62′, μετά τη σέντρα-σουτ του Κοϊτά.

Τις σπατάλησε όλες και μετά το γκολ των γηπεδούχων, στο 81′, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε κακό τελείωμα από πλάγια θέση. Εφτασε έτσι τους επτά πεταμένους πόντους σε επτά αγωνιστικές, έχοντας συνισταμένη και στα τρία αυτά παιχνίδια την ασυνέπεια στο τελείωμα των φάσεων. Εκεί που η ΑΕΚ βρίσκει την αποτελεσματικότητα σε ένα παιχνίδι, στο επόμενο παρουσιάζεται χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και το πληρώνει.

Στη νικηφόρα πρεμιέρα με τον ΟΦΗ ήταν αποτελεσματική σκοράροντας τρεις φορές, αλλά με τη Λαμία έκανε 28 τελικές και δεν κέρδισε σκοράροντας ένα γκολ, με τα xGoals τού 1,53 να μη δείχνουν το πρόβλημα.

Στη συνέχεια, με Λεβαδειακό και Βόλο, η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική βάσει και των ποιοτικών ευκαιριών που δημιούργησε, αλλά έπειτα, με την Καλλιθέα, αν κι έφτιαξε σε 18 τελικές xGoals που ισοδυναμούσαν με 3,21 τέρματα, δεν σκόραρε κανένα κι έμεινε κι εκεί στην ισοπαλία.

Με τον Παναθηναϊκό βρήκε ξανά αποτελεσματικότητα, αλλά… στο καπάκι, στο προχθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό, σε 18 τελικές, δεν σκόραρε κι έχασε το ματς, το οποίο ολοκλήρωσε σύμφωνα με το Wyscout με 2,2 xGoals!

Με λίγα λόγια κόντρα σε Καλλιθέα και Παναιτωλικό η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει 5,41 γκολ συνολικά, αλλά δεν βρήκε ούτε μία φορά δίχτυα!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News