Λαύριο-Ολυμπιακός 75-93: Η ποιότητα νίκησε τη διάθεση

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, για τρεις περιόδους, κόντρα στο ενθουσιώδες Λαύριο, όμως η κλάση των παικτών του έκανε στο τέλος τη διαφορά. – Εκπληκτικός ο Βεζένκοφ με 25 πόντους, ξανά καλός ο Πετρούσεφ, ενώ ο Βιλντόζα έβαλε πολύ σημαντικά τρίποντα.

Δεν πέρασε εύκολα στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL ο Ολυμπιακός, που αντιμετώπισε ένα ενθουσιώδες και δυναμικό Λαύριο. Οι γηπεδούχοι είχαν ενέργεια, όρεξη και πολλούς παίκτες σε καλή ημέρα (Μουράτος, Σέρμαν, Γκρίφιν, Βον, αλλά και Γουαχάμπ, Σλέιτερ).

Ο Ολυμπιακός πήρε πάρα πολλά από τον… άλλου επιπέδου, Σάσα Βεζένκοφ (25π., 9ρ.), είδε τον Βιλντόζα (9π., 5ασ., 5ρ.) να βάζει πολύ σημαντικά τρίποντα, πήρε πολλά από τον εκπληκτικό Πετρούσεφ (14π.) και εκμεταλλεύτηκε περιστασιακά το ταλέντο του Φουρνιέ (7π., 5ασ.) και του Πίτερς (11π.).

Για 35 – περίπου – λεπτά, το Λαύριο ήταν μπροστά ή πίσω σε απόσταση μικρότερη των 5 πόντων, όμως στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου, η διαφορά επιπέδου έγινε εμφανής.

Πετρούσεφ εναντίον διάθεσης

Στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε εμφανή θέματα στην άμυνα, τα οποία δεν άρεσαν καθόλου στον ΓΙώργο Μπαρτζώκα, που τα επισήμανε αρκετές φορές.  Οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» έδιναν χώρους για σουτ και δεν έβγαζαν την ενέργεια του Λαυρίου, που περιόρισε και τις επιθετικές αρετές των Πειραιωτών.  Ετσι προέκυψε και το 22-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ισοφάριση ήρθε (27-27) στο τρίτο λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν ο Πίτερς εξαργύρωσε με τρίποντο τον ανεβασμένο, πλέον, επιθετικό ρυθμό. Αυτή, όμως, δεν ήταν στιγμή – σταθμός, αφού η ομάδα του Μέξα συνέχισε να παίζει δυνατά και… σωστά, κρατώντας το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (43-40). Ο Ολυμπιακός είχε σε καλή κατάσταση τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός «διψήφιος» του πρώτου μέρους με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και ένα μπλοκ. 9 πόντους είχε για το Λαύριο ο Ρασάντ Βον και 8 οι Σέρμαν και Γκρίφιν.

Βεζένκοφ στο «on»

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το αποφασισμένο Λαύριο… φλέρταρε με τη διψήφια διαφορά, έχοντας μπροστάρη τον Μουράτο, όμως ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα. Πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο έκτο λεπτό, με τον Βεζένκοφ κορυφαίο και τον Λαρεντζάκη εξαιρετικά χρήσιμο. Λίγο πριν το τέλος, ο Γόντικας δέχτηκε τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 64-69 της περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε… άστοχα και το Λαύριο παρέμενε πολύ κοντά, σε ένα «φτωχό» πρώτο μισό της περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 8 στα 4:14 πριν το τέλος με δύο γρήγορα τρίποντα των Πίτερς και Βιλντόζα, με τον δεύτερο να έχει παίξει γενικά μεγάλο ρόλο.

Επίθεση με την επίθεση, τα αποθέματα ενέργειας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς και η γενικότερη ποιότητα έκαναν τη διαφορά, με τον Ολυμπιακό να αυξάνει τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς. Στο τέλος, μάλιστα, η υπόθεση… ξέφυγε ως τους 18 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News