Ολυμπιακός: «Χτυπάει» κόκκινο στις πλατφόρμες scouting ο Χρήστος Μουζακίτης - Σκέψεις για νέο συμβόλαιο

Ολυμπιακός: «Χτυπάει» κόκκινο στις πλατφόρμες scouting ο Χρήστος Μουζακίτης - Σκέψεις για νέο συμβόλαιο

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει για να «περιφρουρήσει» τα τα ταλέντα του, όπως ο Χρήστος Μουζακίτης, που έγινε αντικείμενο μελέτης από τις πλατφόρμες scouting και θα πάει προς ανανέωση συμβολαίου

Ο Ολυμπιακός κινείται στον αστερισμό των ταλέντων του, τα οποία κατέκτησαν το UEFA Youth League και ήδη δίνουν ώθηση στην πρώτη ομάδα, όπως έγινε με τον Χρήστο Μουζακίτη και τον Μπάμπη Κωστούλα.

Δεν είναι μόνο οι Μουζακίτης, Κωστούλας βέβαια, αφού στην πρώτη ομάδα βρίσκονται και οι Ισίδωρος Κουτσίδης, Θεοφάνης Μπακούλας, Αντώνης Παπακανέλλος κι έπεται συνέχεια για τον Ολυμπιακό.

Στην παρούσα φάση ο Χρήστος Μουζακίτης κλέβει την παράσταση με τις τρεις σερί εμφανίσεις του στην ενδεκάδα, στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα, Παναθηναϊκό.

Ο 17χρονος χαφ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και δικαίωσε απόλυτα τον Βάσκο προπονητή για την επιλογή του.

Τι έκανε ο Μουζακίτης στα πρώτα του ματς ως βασικός στον Ολυμπιακό

Στα τρία ματς που έπαιξε ως βασικός είχε 266 λεπτά συμμετοχής, 1 ασίστ και συνολικά 123 πάσες, με 83% πετυχημένες μεταβιβάσεις. Οι πέντε πάσες ήταν «κλειδί» για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενώ είχε επίσης 10/18 πετυχημένες μακρινές μπαλιές.

Εκτός από το επιθετικό κομμάτι, βοήθησε πολύ και στον αμυντικό τομέα. Έκανε 8 τάκλιν, είχε πέντε κοψίματα και «καθάρισε» 6 φάσεις και είχε 8/18 κερδισμένες μονομαχίες.

Εμφανίσεις που έκαναν Μέσα στο εξωτερικό που ασχολούνται με ταλέντα να αναφερθούν στον 17χρονο. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της σελίδας «Football Talent Scout – Jacek Kulig» (σ.σ απαριθμεί 296.000 ακόλουθους), η οποία ανέφερε τα στατιστικά του Χρήστου Μουζακίτη στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό και πρόσθεσε: «17 ετών. Ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στο επαγγελματικό επίπεδο για το αστέρι του UEFA Youth League 23/24».

Οι σκέψεις στον Ολυμπιακό για επιβράβευση με νέο συμβόλαιο

Φυσικά και ο Ολυμπιακός ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει με τα συγκεκριμένα ταλέντα και ήδη υπήρξαν σκέψεις για ανανεώσεις συμβολαίων με τον Χρήστο Μουζακίτη να είναι στην κορυφή της λίστας. Κάτι που έχει να κάνει και με επιβράβευση περισσότερο καθώς πέρσι τον Οκτώβριο ο Χρήστος Μουζακίτης υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του, μαζί με μια σειρά άλλων παικτών της ακαδημίας, ανάμεσα τους και ο Απόστολος Αποστολόπουλος με τον Αντώνη Παπακανέλλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News