Ολυμπιακός: Το «πάντρεμα» των Μουζακίτη, Έσε θα απογειώσει τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός: Το «πάντρεμα» των Μουζακίτη, Έσε θα απογειώσει τους «ερυθρόλευκους»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δουλεύει πολύ το δίδυμο των Σαντιάγο Έσε, Χρήστου Μουζακίτη, για ένα δυνατό κέντρο, για τον οποίο αποτελεί το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του Ολυμπιακού

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στον Ολυμπιακό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κάτι που ισχύει και για τον Χρήστο Μουζακίτη και την παρουσία του στην ενδεκάδα. Ο 17χρονος χαφ έδειχνε πολλά στις προπονήσεις και ο Βάσκος τεχνικός τον ετοίμαζε για να του δώσει την ευκαιρία του.

Ο Μεντιλίμπαρ κάνει δουλειά, έως την τελευταία λεπτομέρεια, στον Ολυμπιακό. Στο μυαλό του έχει σχεδιάσει πολλά και τα δουλεύει με τους παίκτες του. Ο Χρήστος Μουζακίτης θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς στο ματς με τον Ατρόμητο, γιατί αυτό ήταν το πλάνο. Ο μικρός «κέρδισε» αυτή τη συμμετοχή από την εικόνα του στις προπονήσεις. Ο 17χρονος άσος με την παρουσία που είχε «κέρδισε» και την παρουσία του στα ματς με Μπράγκα, Παναθηναϊκό, όπου πήρε κάτι παραπάνω από άριστα.

Το δίδυμο των Μουζακίτη, Έσε στον Ολυμπιακό

Για τον Χρήστο Μουζακίτη ένα άλλο δεδομένο έχει να κάνει με τον Σαντιάγο Έσε. Στις προπονήσεις είχε φανεί πως αμφότεροι είχαν τέτοια χαρακτηριστικά, που μπορούν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και να κάνουν ένα δυνατό δίδυμο.

Έμενε να φανεί αυτό και σε επίσημο παιχνίδι κι έτσι συνέβη για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με την Μπράγκα για το Europa League. Το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό καθώς σάρωσαν στο νευραλγικό σημείο του κέντρου, αν και χρειάστηκαν λίγο χρόνο μέχρι να συντονιστούν.

Πρόκειται για δύο… σκυλιά στη μεσαία γραμμή, που δεν αφήνουν τίποτα να περάσει και ταυτόχρονα με την τρομερή φυσική τους κατάσταση μπορούν να πατούν και στη μεγάλη περιοχή και να συμμετέχουν σε φάσεις, διαθέτοντας και άριστη τεχνική κατάρτιση.

Η παρουσία τους στα παιχνίδια με Μπράγκα και Παναθηναϊκό ικανοποίησε και μένει να πάρουν κι άλλα επίσημα παιχνίδια ως δίδυμο για να μπορέσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα με το ύψος τους, αλλά ακόμα και αυτό το καλύπτουν με την μαχητικότητα τους και την οξυδέρκεια που έχουν στο «διάβασμα» των ψηλών φάσεων για να μπορούν να παίρνουν κεφαλιές.

Η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ

Μια νέα συνεργασία έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό, όπου όπως φαίνεται τα οφέλη θα είναι πολλά. Για τον Μεντιλίμπαρ οι χαφ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην τακτική του και με τους Έσε, Μουζακίτη πιστεύει πως η ομάδα θα απογειωθεί.

Το θέμα έχει να κάνει και με την σωστή διαχείριση του Χρήστου Μουζακίτη καθώς αυτό που ζει είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο ίδιος δείχνει, ωστόσο, ωριμότητα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο και παραμένει προσγειωμένος.

Πνευματικά δείχνει να μην έχει επηρεαστεί καθόλου, με βάση και τις συζητήσεις που έχει κάνει με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος ήταν και αυτός που τον ανέδειξε μέσα από την εξαιρετική δουλειά που έκανε με την Κ19, με την οποία κατέκτησε το Youth League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News