ΠΑΟΚ: Μόνος πρώτος στην κορυφή μέσω... δευτέρου ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ έχει πιάσει 13άρι στα γκολ στη Super League με τη πλειοψηφία να έχει επιτευχθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 16 βαθμούς έναντι 14 της ΑΕΚ και πηγαίνει με ηρεμία στην διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, κατέχει ακόμα μία πρωτιά, καθώς είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ ενεργητικό, έχοντας πετύχει 13 σε επτά αγώνες.

Το παράδοξο είναι ότι τα 9 από αυτά τα έχει πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» έχουν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο 4 τέρματα, απέναντι σε Πανσερραϊκό (δύο γκολ), Ατρόμητο και Βόλο, με τα δύο εξ’ αυτών να είναι από την άσπρη βούλα. Από την άλλη μεριά, στο δεύτερο μέρος των αναμετρήσεων, η ομάδα φαίνεται να… μεταλλάσσεται, έχοντας σκοράρει 9 γκολ, κόντρα σε Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό (2 γκολ), Ατρόμητο, Βόλο (3 γκολ) και Λεβαδειακό (2 γκολ).

Οι πρωταθλητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα στα εντός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό (0-0) και Αρη (0-1). Εν- δεικτικό της αποτελεσματικότητας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ότι οι αμέσως επόμενες ομάδες που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ σε αυτό το διάστημα είναι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης, Ατρόμητος και ΟΦΗ, οι οποίοι έχουν από 5 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο «αειθαλής» Στέφαν Σβαμπ με 4 τέρματα, με τον Μαντί Καμαρά να ακολουθεί με 2.

Επιπλέον, ο «Δικέφαλος» πραγματοποιεί καλύτερη εκκίνηση από εκείνη που είχε πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα του πρωταθλήματος, έχοντας αυτή τη στιγμή 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, το οποίο αντιστοιχεί σε 16 βαθμούς. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ είχε στις επτά πρώτες αγωνιστικές 14 βαθμούς, όντας στο -5 από τον τότε πρωτοπόρο Ολυμπιακό (19 β.) και στο -2 από τον δεύτερο Παναθη- ναϊκό (16 β.).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News