Ολυμπιακός: Τα παιδιά του Πειραιά - Αυτά είναι τα επόμενα «διαμάντια»

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έγιναν επαγγελματίες και είναι στον δρόμο των… Μουζακίτη και Κωστούλα.

Το πλάνο για νέους… Μουζακίτη, Κωστούλα, Τζολάκη και τα άλλα παιδιά που ήδη βρίσκονται στην πρώτη ομάδα καλά κρατεί στον Ολυμπιακό. Η Ακαδημία του συλλόγου βλέπετε ήταν από τους βασικούς στόχους του Βαγγέλη Μαρινάκη από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τις τύχες του κορυφαίου συλλόγου της χώρας. Και τώρα βλέπει τα παιδιά της Ακαδημίας να πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα έχοντας ήδη κατακτήσει την Ευρώπη με το περσινό Youth League!

Σε αυτό τον δρόμο της επιτυχίας συνεχίζουν οι Πειραιώτες έχοντας και στη φετινή Κ19 που ήδη έχει 5Χ5 στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται να μπει στη «μάχη» της υπεράσπισης του τίτλου της στο Youth League. Ο Ολυμπιακός Κ19 που προχώρησε φέτος σε δύο σημαντικές μεταγραφές με σούπερ ταλέντα από την Αφρική ενώ έκανε άλλους πέντε παίκτες επαγγελματίες.

Ο Ολυμπιακός, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ απέκτησε τον 18χρονο Νιγηριανό επιθετικό, Αμπντουλατίφ Ταϊγέ Γιουσούφ και τον επίσης 18χρονο επιθετικό, Λαμίν Σιλά από την Γκάμπια, με τον τελευταίο μάλιστα να κάνει αισθητή την παρουσία του με το… καλημέρα καθώς στο ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό μπήκε αλλαγή και πέτυχε το γκολ της νίκης.

Συνάμα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ «έδεσε» με επαγγελματικά συμβόλαια τον 19χρονο τερματοφύλακα, Αλέξανδρο Εξαρχο, τον 17χρονο αμυντικό Βασίλειο Καρκατσάλη, τον 17χρονο μέσο Κωνσταντίνο Πλις, τον 18χρονο μέσο Πασχάλη Τουφάκη και τον 17χρονο επιθετικό Αλέξανδρο Τζαμαλή.

Oλα τα παιδιά μαζί με το υλικό που υπάρχει από πέρυσι και τα παιδιά που είναι στην πρώτη ομάδα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Κ19 αποτελούν στα χέρια του Γάλλου προπονητή της ομάδας, Ρομέν Πιτό, ένα εξαιρετικό σύνολο που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και φέτος. Και το σημαντικότερο να «ανεβάσει» έτοιμους παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως με τους Μουζακίτη και Κωστούλα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News