Τζορτζ Μπάλντοκ: Η καλύτερη... ασίστ της ζωής του - Το δώρο στον μικρό Χάρβεϊ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ υπήρξε ένας ειλικρινά αγαπητός ποδοσφαιριστής, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, γεγονός που το είχε κερδίσει με την ευγενική φυσιογνωμία του. Μία από τις σημαντικότερες πράξεις του, ήταν η αγορά ενός απινιδωτή για να μπορέσει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο ένας μικρός φίλος της ομάδας.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ «έφυγε» για το αέναο ταξίδι προς το φως, άφησε όμως πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη. Οταν θα τον θυμούνται οι άνθρωποι, θα έχουν καλούς λόγους για να χαμογελούν.

Ο Ελληνοβρετανός, στο πέρασμα του από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της ομάδας. Εκτός από την ευγενική του φυσιογνωμία και την αστείρευτη μαχητικότητά του, ο Μπάλντοκ είχε επιδείξει και φιλανθρωπικό έργο στην πόλη του Σέφιλντ.

Ο ίδιος προτιμούσε να μην δημοσιοποιούνται οι πράξεις του, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί όμως στην περίπτωση του μικρού Χάρβεϊ.

Ο μικρός Χάρβεϊ, αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής σε μία γειτονική ομάδα του Σέφιλντ, όταν διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά. Χρειάστηκε εγχείρηση για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, με το μέλλον του στον αθλητισμό να κρίνεται δυσοίωνο.

Ομως τα κατάφερε, μετά από πετυχημένη χειρουργική επέμβαση και σωστή αποκατάσταση, επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους. Μόνο που υπήρχε ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα. Δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί, αν δεν υπήρχε σε κάθε γήπεδο που πηγαίνει, ένας απινιδωτής για παν ενδεχόμενο.

Οταν το έμαθε αυτό ο Μπάλντοκ, επικοινώνησε με την μητέρα του παιδιού, την κ. Μαρί και της υποσχέθηκε πως θα καλύψει όλα τα έξοδα για να αγοραστεί ένας απινιδωτής, για να τον έχουν μαζί τους σε όλα τα παιχνίδια!

Ετσι και έγινε, με τον Μπάλντοκ να επιτρέπει σε ένα μικρό παιδί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο!

Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του 31χρονου δεξιού οπισθοφύλακα, η μητέρα του μικρού Χάρβεϊ, θέλησε να μοιραστεί την ιστορία αυτή και να αποτίνει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον… σωτήρα του παιδιού της.

Δείτε το γράμμα που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Για αυτούς που δεν το ξέρουν, ο Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μια καρδιακή πάθηση πριν κάποια χρόνια. Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, ένα τεράστιο σοκ για εμάς. Εγχειρίστηκε επιτυχημένα και ευτυχώς τα πάει μια χαρά. Από εδώ και στο εξής θα κάνεις τακτικές εξετάσεις μέχρι να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Ως γονιός είναι μια συνεχής ανησυχία και κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

Στην παλιά μας ομάδα κουβαλούσαμε έναν φορητό απινιδωτή, τον οποίο έπρεπε να επιστρέφουμε κάθε φορά όταν φεύγαμε από το γήπεδο, οπότε ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αγοράσουμε έναν.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρενέβη αμέσως όταν άκουσε για τον Χάρβεϊ και του αγόρασε έναν απινιδωτή την επόμενη μέρα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο από εκείνον, όχι κάτι που έκανε για δημοσιότητα ή μέσω του συλλόγου. Το έκανε από τη δική του τσέπη.

Όπως βλέπετε, ήταν Χριστούγεννα και ο Τζορτζ μάς ζήτησε να μη δημοσιεύσουμε κάτι, για αυτό το κρατήσαμε κρυφό μέχρι τώρα.

Ο Τζορτζ δεν θα μάθει ποτέ πόσα σημαίνει αυτό για εμάς και τι ηρεμία μας προσφέρει, ενώ επιτρέπει στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουμε πως αν συμβεί κάτι, έχουμε τον απινιδωτή πάντα μαζί μας».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News