Παναθηναϊκός Aktor: Ομάδα και γήπεδο για… χάζεμα!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι τους που θυμίζει ΝΒΑ με πολλές φάσεις που θύμισαν showtime. Οι πολλοί πρωταγωνιστές κόντρα στην Μπάγερν και ο Χουάντσο που έκανε το κορυφαίο παιχνίδι με τα πράσινα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Όλα ήταν όπως έπρεπε. Στην εντέλεια και ο κόσμος απόλαυσε το νέο υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ. Όλα καινούργια. Όλα που θυμίζουν γήπεδο ομάδας που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Πραγματικά είναι ένα γήπεδο για να το χαζεύεις και ακόμα είναι μόνο η αρχή. Μπαίνεις μέσα και απλά… χάνεσαι και δεν ξέρεις αν είσαι στην Ελλάδα ή αν είσαι στο εξωτερικό ή ακόμα και στην Αμερική. Δεν υπερβάλλω και όποιος δεν με πιστεύει, ας περάσει μια βόλτα για να το δει. Είναι το σπίτι της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης είναι το σπίτι στο οποίο οι «πράσινοι» έχουν ζήσει πολλές στιγμές και μάλιστα αστεράτες. Είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού Aktor και φυσικά πρέπει να πούμε ένα τεράστιο, ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επένδυση που συνεχίζει και κάνει και έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πράσινα καθίσματα, το glass floor, τα led που δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, το άγαλμα του «μύθου» που ονομάζεται Παύλος Γιαννακόπουλος και κοσμεί την είσοδο των VIP, τα ανανεωμένα λάβαρα, το νέο cube. Όλα! Ειλικρινά ένιωσα μια ανατριχίλα για όσα έζησα στο ΟΑΚΑ και στο περιθώριο του αγώνα με την Μπάγερν. Ο Παναθηναϊκός έκανε σούπερ αποκαλυπτήρια του στολιδιού του και είναι μόνο η αρχή. Και για τα έργα που θα συνεχιστούν και φυσικά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός Aktor έδειξε νοοτροπία νικητή, νοοτροπία μιας ομάδας που ξέρει να κερδίζει και να μην πανικοβάλλεται όταν ο αντίπαλος βρίσκει τρόπους για να την πλησιάσει. Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν είναι σαν την… Λερναία Υδρα. Εχει πολλούς πρωταγωνιστές για να μπορέσει να χαμογελάσει και φυσικά μέσα από την άμυνά του. Ο Παναθηναϊκός είχε 12 κλεψίματα, τρομερή πίεση πάνω στη μπάλα και στο μισό γήπεδο και κατά συνέπεια η ομάδα πήρε πολλούς πόντους και μέσα από το τρανζίσιον, αλλά και με αρκετά καρφώματα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί μέχρι και τα μισά του δρόμου είχε έναν «σεληνιασμένο» Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ο Λορέντζο Μπράουν αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στην άμυνα ζώνης 1-4 που χρησιμοποίησε η Μπάγερν και δυσκόλεψε τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και κατά συνέπεια πήρε βαθιές ανάσες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί έχει στο ρόστερ του τον κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης. Τον Ματίας Λεσόρ. Έναν τύπο που είναι… βιονικός και έχει πολλούς τρόπους για να προσφέρει λύσεις στην ομάδα του. Ο Γάλλος σέντερ συνεχίζει φουριόζος από πέρυσι και παραμένει ο «βασιλιάς» της «πράσινης» φροντ λάιν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και κατά συνέπεια πήρε βαθιές ανάσες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί έχει στο ρόστερ του τον κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης. Τον Ματίας Λεσόρ. Έναν τύπο που είναι… βιονικός και έχει πολλούς τρόπους για να προσφέρει λύσεις στην ομάδα του. Ο Γάλλος σέντερ συνεχίζει φουριόζος από πέρυσι και παραμένει ο «βασιλιάς» της «πράσινης» φροντ λάιν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί όταν η Μπάγερν προσπάθησε να επιστρέψει, επέστρεψε και ο Τζέριαν Γκραντ και με 1-2 φάσεις στην άμυνα και μερικά «μεγάλα» σουτ έκοψε την… φόρα των Γερμανών. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ο Γιουρτσεβέν έδωσε ανάσες στον Ματίας Λεσόρ και έδειξε πως θα αποτελέσει ένα βασικό στήριγμα. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί είδε τον Χουάντσο να πραγματοποιεί τη κορυφαία του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Το είχα αναφέρει και σε άλλο άρθρο. Ο Ισπανός θα είναι καλύτερος τη νέα σεζόν. Θα μάθει περισσότερο τα κατατόπια ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρυσι είχε και πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε πίσω.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν ο δεύτερος MVP μαζί με τον Ματίας Λεσόρ. Υπήρχα στιγμές που «κατάπινε» τους πάντες στην άμυνα, σαν να μην τους έβλεπε, υπήρχαν στιγμές που νόμιζες πως τα χέρια του έχουν… μαγνήτη και κατά συνέπεια έπαιρνε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Υπήρχαν στιγμές που ήξερε πως να «χτυπήσει» την άμυνα της Μπάγερν. Υπήρχαν στιγμές που νόμιζες πως υπήρχαν πέντε Χουάντσο στο παρκέ. Γιατί ο Χουάντσο ήταν παντού.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν ο δεύτερος MVP μαζί με τον Ματίας Λεσόρ. Υπήρχα στιγμές που «κατάπινε» τους πάντες στην άμυνα, σαν να μην τους έβλεπε, υπήρχαν στιγμές που νόμιζες πως τα χέρια του έχουν… μαγνήτη και κατά συνέπεια έπαιρνε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News