Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Αποκαλυπτήρια με πειθώ

Ο Ολυμπιακός ψάχνει μια νίκη συνοδεία πειστικής εμφάνισης απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Η ώρα των (επίσημων) αποκαλυπτηρίων στο… πιο κόκκινο από ποτέ ΣΕΦ, έφτασε. Καλή η κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά έλαβε χώρα στη Ρόδο. Κακή… η ήττα από τη Φενερμπαχτσέ, αλλά δικαιολογημένη αφού έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε το ντέρμπι για 35 λεπτά (!) στο Λαύριο και, επιτέλους, ο Ολυμπιακός, παίζει στο Φάληρο. Απέναντι στη Ζαλγκίρις, η οποία προέρχεται από το 74-67 επί της Μπαρτσελόνα στη δική της πρεμιέρα. Εντός των λιθουανικών τειχών, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι προ- έρχεται από εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τη Ρίτας.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ επέστρεψε χθες στις προπονήσεις και υπολογίζεται κανονικά. Αντιθέτως, ο Φίλιπ Πετρούσεφ αρρώστησε και έμεινε σπίτι του για να αναρρώσει. Ελπίζεται πως θα αγωνιστεί κι αυτός το βράδυ, αν νιώθει καλύτερα.

Από προχθές προπονείται με τους υπόλοιπους και ο Μουσταφά Φαλ, ωστόσο δύσκολα θα τον δούμε στο παρκέ, ένεκα της πολύμηνης απραξίας. Από την άλλη η δωδεκάδα θα είναι πιθανότατα η ίδια, με τους Τόμας Ντίμσα και Μπρέιντι Μάνεκ να προέρχονται από τραυματισμούς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν βαριά (Λαουρίνας Μπιρούτις), γερασμένα (Μπράιαντ Ντάνστον) και ντεφορμέ (Αλεν Σμάιλαγκιτς, αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής κριτικής από τον Τρινκέρι) κορμιά στο «5» και ο Μόουζες Ράιτ έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.

Αναζητείται πάντα και ο… σουτέρ Εβάν Φουρνιέ, που εμφανίζει έως τώρα τη δημιουργική πτυχή του. Ο Γάλλος είχε πάει το 2021 από το Ορλάντο στη Νέα Υόρκη, έτος κατά το οποίο ο Ιγκνας Μπραζντέικις είχε ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο! Ο Καναδολιθουανός γκαρντ-φόργουορντ επέστρεψε στο Κάουνας και έβαλε 17 πόντους στην Μπάρτσα, ενώ πέρυσι ως «ερυθρόλευκος» έβαζε 3,6 με άθλια ποσοστά!

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ήταν ο πρώτος σκόρερ στον θρίαμβο επί των Καταλανών με 19 πόντους, σημειώνοντας μάλιστα τους 15 εξ αυτών στα τεσσεράμισι τελευταία λεπτά! Οι δέκα, συνεχείς.

Ο προπέρσινος γκαρντ του Περιστερίου και περσινός της Μπάγερν δείχνει ικανός να γεμίσει τα παπούτσια του Κίναν Εβανς, ο οποίος ως γνωστόν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, όταν αποθεραπευθεί σε κάνα τρίμηνο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News