Νίκος Φλέκκας στο sportday.gr: «Συγκλονιστική η εξέδρα στο Γουέμπλεϊ - Να μην αφήσουμε άδειο ούτε ένα κάθισμα στο Καραϊσκάκη»

Μία ξεχωριστή βραδιά, μία μεγάλη νίκη, μία απώλεια που πονά ακόμα.

Της Κωνσταντίνας Τόλια

O Νίκος Φλέκκας, πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» βρέθηκε στο «Γουέμπλεϊ» το βράδυ της Πέμπτης και μοιράζεται μαζί μας πώς έζησε ο κόσμος την ιστορική νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Αγγλίας, υπό τη βαριά σκιά του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Πως ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο πριν το παιχνίδι ;

Την φτιάξαμε με αγώνα ενός μήνα, ξέραμε ότι θα έχουμε 4μιση χιλιάδες Έλληνες, που είχε πάρει η ομοσπονδία τα εισιτήρια αλλά είχαμε κ άλλους από Έλληνες που ήταν ανάμεσα στους Άγγλους φιλάθλους. Η ελληνική κερκίδα ήταν καταπληκτική. Ο κόσμος ήρθε από πολλά μέρη της Ευρώπης είχαμε από Αυστραλία, Αμερική.

– Μετά το τραγικό γεγονός πως ήταν ο κόσμος μέσα στο γήπεδο;

Το παιδί ο Τζορτζ, ό,τι και να πω… Δύσκολο για όλους και για την ομάδα και για τους παίκτες, θα μπορούσε να ήταν στην αποστολή ήταν εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής, αλλά δυστυχώς η μοίρα το έφερε έτσι. Ομως τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, ήταν αφιερωμένο αυτό παιχνίδι στον Τζορτζ, η νίκη αυτή αφιερώνεται σε εκείνον. Είχε γεννηθεί στην Αγγλία και ο παππούς του ήταν Έλληνας, έπαιζε στην εθνική Ελλάδας.. Το ζήσαμε όλοι πολύ έντονα, ήταν ομογενείς που ήρθαν στο γήπεδο, η δύναμη της φωνής ήταν τεράστια όπως και η χαρά.

Το παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο διπλό που έχετε δει;

Κοίτα υπάρχουν πολλά δίπλα όπως της Πορτογαλίας στον ιστορικό τελικό, αλλά τώρα ήταν η συγκυρία τέτοια. Η Εθνική κέρδισε την Αγγλία πρώτη φορά και ήταν από τις μεγαλύτερες νίκες. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή, ο Έλληνας είναι μόνο για τις χαρές, Να μην αφήσει καμία καρέκλα άδεια στο Καραϊσκάκη απέναντι στην Ιρλανδία. Τα τελευταία χρόνια είναι μια Εθνική που προσπαθεί, αλλά ο αποκλεισμός από την Γεωργία ήταν μεγάλη πίκρα. Δεν περάσαμε στο Euro 2024 για ένα πέναλτι. Αλλά ευελπιστούμε να κάνουμε την υπέρβαση και να πάμε Μουντιάλ.

– Όταν η Αγγλία ισοφάρισε πιστεύατε ότι θα πάρει η ομάδα τη νίκη; Και πως νιώσατε στα γκολ του πρωταγωνιστή Παυλίδη;

Κοίτα να σου πω την αλήθεια όχι, καθώς μας ακύρωσαν πολλές ευκαιρίες και μόνο το ένα γκολ μέτρησε. Οταν το βλέπεις αυτό λες γιατί να είσαι τόσο άτυχος ; Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο αποτέλεσμα, να ‘ναι καλά ο Βαγγέλης. Του ‘χω πει ότι το 14 που φοράει συμβολίζει τον Γιόχαν Κρόιφ.

– Η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Ιρλανδία, θεωρείτε ότι θα πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα;

Θα είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Είναι κουρασμένοι, έγινε υπερπροσπάθεια απέναντι στην Αγγλία. Εφτασαν από το Λονδίνο και πάμε κατευθείαν στο παιχνίδι. Πρέπει να ξανακάνουν προσπάθεια, δεν είναι εύκολο και προχωράμε παιχνίδι σε παιχνίδι.

– Πως σας φαίνεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας; Μέσα σε λίγες αγωνιστικές έχει εντυπωσιάσει…

Ο προπονητής έχει το «κοκαλάκι» της νυχτερίδας όπως το είχε ο Σάντος. Εχει 3 στα 3, πάμε για το 4/4. Δεν θα είναι εύκολο βέβαια!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News