Nations league: Ολες οι αναμετρήσεις που «συνοδεύουν» το Ελλάδα - Ιρλανδία

Η Νορβηγία μετέβη στο Λιντς με τον Ερλινγκ Χάαλαντ, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ της πατρίδας του.

Οκτώ αναμετρήσεις για τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη κατηγορία του Nations League, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ.

Προφανώς τα φώτα πέφτουν στον 2ο όμιλο της League B, όπου, στη σκιά του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ και στον απόηχο της ιστορικής νίκης στο «Γουέμπλεϊ», η Ελλάδα υποδέχεται την Ιρλανδία, ενώ η Φινλανδία την Αγγλία.

Αναφορικά με την ίδια κατηγορία, αλλά για τον 3ο όμιλο, η Αυστρία αντιμετωπίζει τη Νορβηγία στη «Ράιφαϊζεν Αρένα» του Λιντς και το Καζακστάν τη Σλοβενία στο «Ορταλοκ Στάντιον» του Αλμάτι.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική στροφή που ενδέχεται να κρίνει πολλά στη μάχη για την πρώτη θέση του γκρουπ. Στην κορυφή με 7 βαθμούς βρίσκεται η σκανδιναβική χώρα, η οποία προέρχεται από δύο νίκες, η Αυστρία και η Σλοβενία ακολουθούν με 4, ενώ το Καζακστάν είναι στην ουρά με έναν.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ ετοιμάζει τα πλάνα του για το ματς με τη Νορβηγία χωρίς τους Ντάβιντ Αλάμπα, Κέβιν Ντάνσο και Μαξιμίλιαν Βόμπερ, ενώ στο μυαλό του στριφογυρίζει η σκέψη περί χρησιμοποίησης των Μίχαελ Σβόμποντα (έκανε διεθνές ντεμπούτο την Πέμπτη) και Μάρκο Φριντλ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί με το εθνόσημο από τις 6 Ιουνίου 2022.

Στον αντίποδα, η Νορβηγία μετέβη στην Αυστρία με το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Ερλινγκ Χάαλαντ, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ της πατρίδας του (34 γκολ σε 36 αγώνες).

Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μάρτιν Οντεγκααρντ και τον Οσκαρ Μπομπ, εντούτοις φιλοδοξούν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους επί του συγκε- κριμένου αντιπάλου, ύστερα από το εντός έδρας 2-1 στις 9 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της League C, η Αρμενία (4 βαθμοί) υποδέχεται τη Βόρεια Μακεδονία (πρωτοπόρος με 7 βαθμούς) και οι Νήσοι Φερόες (2 βαθμοί) τη Λετονία (3 βαθμοί). Τέλος, αναφορικά με τη League D, το Λιχτενστάιν φιλοξενεί το Γιβραλτάρ για τον 1ο όμιλο και η Μάλτα τη Μολδαβία για τον 2ο όμιλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News