Ολυμπιακός: Οι πέντε που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Ολα όσα θέλει να δει ο Χοσέ Λουίος Μεντιλίμπαρ από τους Γουίλιαν, Βέλντε, Γιαζίτσι, Γιάρεμτσουκ και Ολιβέιρα.

Το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το τελευταίο διάστημα ήταν η επιθετική δυσλειτουργία, όπως αποτυπώθηκε στα ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό και τον Αρη, αλλά και στο ξεκίνημα της ομάδας στο Europa League, απέναντι στην Λιόν.

Ο Ολυμπιακός, παρά και επιβλητικό 3-0 σε βάρος της Μπράγκα, έμεινε ξανά άσφαιρος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ παρότι δημιουργήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις καθαρές ευκαιρίες (Ελ Καμπί 2, Κωστούλας, Μασούρας) για το γκολ που θα έδινε και τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον Βάσκο τεχνικό, να ξεκουράσει βασικά του εργαλεία όπως ο Ροντινέι που τον τελευταίο καιρό μετατράπηκε σε εξτρέμ, ενώ περιμένει να επιστρέψουν σε ακόμη καλύτερη κατάσταση πέντε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Πρόκειται για τους Γουίλιαν, Βέλντε, Γιαζίτσι, Γιάρεμτσουκ και Ολιβέιρα.

 

Γουίλιαν: Είναι πλέον θέμα ρυθμού

Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με ομάδα, ωστόσο, στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη δεν ήρθε αδούλευτος, μιας και έκανε εντατικές ατομικές προπονήσεις υπό την επίβλεψη τεσσάρων γυμναστών. Είναι αλήθεια ότι δούλεψε αρκετά και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, ενώ και ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά, προ- κειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό μια ώρα αρχύτερα. Μέχρι τώρα έχει πάρει χρόνο σε πέντε παιχνίδια, τρία για το πρωτάθλημα και δύο για το Europa, με συνολικό χρόνο 173 λεπτά. Μετά από το κτύπημα που δέχθηκε στον αστράγαλο στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ωστόσο, ο κόουτς τον υπολογίζει και για το αριστερό φτερό και για τη θέση πίσω από τον φορ μετά τη διακοπή.

Ολιβέιρα: Ανεβάζει στροφές…

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έριξε άγκυρα στο λιμάνι έχοντας κάνει προετοιμασία με τη Γαλατά, ωστόσο, είναι εμφανές πως του λείπουν ματς, μιας και το τελευταίο με την πρώην ομάδα του ήταν την άνοιξη. Από τη μέρα που φόρεσε τα ερυθρόλευκα προσπαθεί στις προπονήσεις, αρέσει του κόουτς, ο οποίος δεν δίστασε να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς, όμως, να δικαιωθούν οι προσδοκίες. Επαιξε για ένα ημίχρονο χωρίς να ξεχωρίσει, κάτι που έχει συμβεί σε όλες του τις συμμετοχές ως τώρα. Μετράει 197 λεπτά (τέσσερα ματς πρωτάθλημα κι ένα Europa). O «Μέντι» τον υπολογίζει πολύ και για τα στημένα, ωστόσο, δεν έχει βρει ακόμη τη θέση που θα τον κάνει πιο λειτουργικό.

Βέλντε: Εχει αρετές

Ο Κρίστοφερ Βέλντε ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στην προετοιμασία, ωστόσο, στη συνέχεια η απόδοσή του έπ σε απότομα, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Μεντιλίμπαρ ζητά περισσότερα από τον Νορβηγό στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο, ποντάρει πολλά στις επιθετικές του αρετές. Τον τελευταίο καιρό τα «μπες-βγες» δείχνουν να τον έχουν επηρεάσει. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 8 ματς, συν ένα που είχε με την πρώην ομάδα του, με συγκομιδή ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Βάσκος κόουτς προσπαθεί να τον βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι και περιμένει ότι σύντομα ο «Βελντίνιο» θα ανεβάσει στροφές σε όλα τα επίπεδα.

Γιαζιτσί: Ορεξάτος

Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός προστέθηκε τελευταίος στην παρέα και είναι λογικό ότι θα χρειαστεί χρόνο. Στο πρόσφατο φιλικό με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε στην επίθεση και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η τεχνική ηγεσία τον υπολογίζει και για το δεξί «φτερό» και για τη θέση πίσω από τον επιθετικό, καθώς έχει την ευχέρεια και να δημιουργήσει και να σκοράρει, αλλά και να αξιοποιήσει τις στημένες μπάλες. Το σημαντικό είναι ότι έχει μπει στη δουλειά με τρομερή διάθεση, ανεβαίνει συνεχώς και από το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό θα αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Γιάρεμτσουκ: Προσαρμογή

Το «θωρηκτό» από την Ουκρανία παρότι βρίσκεται αρκετό καιρό στην ομάδα και πήρε παιχνίδια στα πόδια του, δεν έχει λυθεί. Ισως είναι και θέμα προσαρμογής, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι το τεχνικό τιμ περιμένει να τον δει σε καλύτερη κατάσταση και πιο χρήσιμο για την ομάδα το συντομότερο. Εως τώρα έχει 6 συμμετοχές με ένα γκολ, αλλά μόλις 145’ συμμετοχής. Ο Μεντιλίμπαρ του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς με τη Λιόν, ο 28χρονος φορ δεν τον δικαίωσε και από τότε δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε λεπτό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News