Ολυμπιακός: Χαμόγελα για την άνοδο του Κωστούλα

Ο Μεντιλίμπαρ βλέπει τον 17χρονο επιθετικό να ανεβαίνει και τον συνεχάρη για το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων

Ο Χρήστος Μουζακίτης αναμφίβολα έχει κλέψει την παράταση, αλλά στον Ολυμπιακό χαίρονται, μεταξύ άλλων και για τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο άλλος 17χρονος, που επίσης είναι ένα τρομερό ταλέντο αρχίζει να παίρνει… μπρος.

Αποκορύφωμα ήταν η εμφάνιση του στο δεύτερο 45λεπτο του ντέρμπι που έδωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο νεαρός άσος έδωσε «πνοή» στην επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» και αν έπαιρναν τη νίκη θα του δίνονταν και απόλυτα δικαιολογημένα ο τίτλος του… MVP. Πήγε να γίνει ένας game changer, κάτι σαν τον ρόλο που είχε πέρσι, μεταξύ άλλων, ο Στέβαν Γιόβετιτς.

Γιατί ουσιαστικά στο παιχνίδι με τους «πράσινους» η λειτουργία του μέσα στο γήπεδο, ήταν ανάλογη με αυτόν που είχε πέρσι ο έμπειρος επιθετικός. Μπορεί να είναι κι ένας νέος ρόλος στον οποίο δοκιμάστηκε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τα πήγε περίφημα.

Ο Βάσκος προπονητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος αφού πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Μπάμπη Κωστούλα, όπως και σε όλους τους παίκτες της «χρυσής» ομάδας της Κ19, η οποία κατέκτησε πέρσι το Youth League, τους οποίους έχει πάρει και προπονούνται με την πρώτη ομάδα.

Ο 17χρονος επιθετικός έχει βάλει 5 γκολ φέτος σε δύο ματς με την ομάδα Κ19 των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα. Παράλληλα έκανε ντεμπούτο με εντυπωσιακό γκολ, την Παρασκευή που πέρασε, με την Εθνική Κ21, στην φιλική ήττα με 2-1 από την Σλοβακία! Έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή απόδοση που είχε με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Κωστούλας αρχίζει να παίρνει έναν πιο σύνθετο ρόλο στους «ερυθρόλευκους» με βάση και το πλάνο που έχει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και αναμένεται να φανεί αυτό και στις επόμενες αναμετρήσεις, τουλάχιστον με βάση τα όσα έχει συζητήσεις και με τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News